El Govern de Cullera puja el rebut de l’aigua 23 euros en només dos anys

El Govern de Cullera puja el rebut de l’aigua 23 euros en només dos anys

El govern municipal de Cullera ha tornat a aprovar una altra pujada d’impostos. En este cas, incrementarà al llarg del pròxim any el rebut de l’aigua en més d’un 2%. La mesura eixit avant amb els vots en solitari del Partit Popular i la radical oposició del Grup Municipal Socialista en el ple ordinari de novembre celebrat este dimarts.

Encara que l’increment puga semblar insignificant, el ben cert és que el rebut de l’aigua ha augmentat una mitjana de 23 euros des de fa dos anys en el municipi, segons va denunciar durant la sessió el portaveu municipal socialista, Jordi Mayor. “El govern del PP no ho notarà”, ha assenyalat parafrasejant a l’alcalde, “però les famílies que se les veuen i se les desitgen per a omplir la nevera i pagar el més bàsic tornen a patir el càstig d’un govern amb nul·la sensibilitat social”, ha denunciat el líder de l’oposició i candidat a l’alcaldia.

La pujada representa una nova volta de rosca que ofega encara més l’economia de les famílies cullerenques, que són les que paguen els impostos més alts de tota la Ribera. A este increment se sumen els constants ‘impostasos’ que ha aprovat l’executiu d’Ernesto Sanjuán per a poder pagar l’ingent deute municipal, generada durant els seus anys de mandat fruit de la seua nefasta gestió.

Cal recordar que l’any que ve cada família de Cullera pagarà una mitjana de 200 euros més en impostos després de la pujada del 10% de la contribució, del 33% de l’Impost de Vehicles o un 65% de l’IAE a les empreses, a més de l’eliminació de totes les bonificacions.

El Grup Municipal Socialista va demanar al govern del PP que no repercutira sobre els veïns la pujada de l’aigua, però la proposta va ser desoïda per l’executiu de Sanjuán.

Pujada en 2016

Jordi Mayor també ha advertit que el rebut tornarà a pujar quan calga començar a pagar a la Generalitat les obres de la potabilitzadora de la Ribera, infraestructura de la qual actualment es nodrix d’aigua potable Cullera.

Este darrer acord ha sigut imposat pel Consell d’Alberto Fabra, amb el suport dels alcaldes del PP de la comarca, una opció a la qual s’ha oposat el Partit Socialista de la Ribera Baixa i els Socialistes de Cullera en considerar que els veïns no han de pagar per una aigua que ells no han contaminat.

Socialistes de Cullera / PSPV-PSOE

Etiquetes

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada