Risc extrem d’incendis forestals i avís groc per altes temperatures

Risc extrem d’incendis forestals i avís groc per altes temperatures
  • Les autoritats adverteixen que està prohibit fer qualsevol tipus de foc en zones forestals

Previfoc de la Generalitat avisa de què el risc d’incendis forestals és extrem (Preemergència de nivell 3) a tota la Comunitat Valenciana, amb vents de ponent al matí i possibilitat de tempestes seques.

Així mateix recorden que està prohibit fer qualsevol tipus de foc, fins i tot les cremes agrícoles autoritzades i cuinar amb foc en les zones forestals habilitades. Si veus una columna de fum o tens sospites d’incendi telefona al 112.

L’Agència Estatal de Meteorologia manté activat l’avís groc per altes temperatures a diverses zones de la geografia valenciana, entre elles, el litoral sud que correspon també a la Ribera Baixa. Ací, les temperatures màximes podrien arribar: 36 ºC entre les 12 i les 20 hores.

En termes generals, n’hi haurà vents de ponent moderats amb intervals locals de fort, sobretot en el nord de Castelló. Temperatures per sobre de 35 ºC en el litoral, amb humitat molt baixa. A la vesprada els vents disminuiran amb brises en punts del litoral. No es descarta alguna tempesta seca a l’interior nord.

RBi

avis-aemet-temperatures-16-juliol


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.