La vaga d’ambulàncies agreuja l’escassetat d’unitats SAMU en els municipis costaners

La vaga d’ambulàncies agreuja l’escassetat d’unitats SAMU en els municipis costaners
  • El sindicat CSIF demana a Conselleria que negocie amb els treballadors i que reforce amb més plantilla i vehicles Sueca o Gandia

El sindicat CSIF alerta que la vaga d’ambulàncies, convocada per a reclamar un conveni col·lectiu just i per a reivindicar el compliment de compromisos adquirits, agreuja l’escassetat d’unitats del Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU) en els municipis del litoral sud de la província de València. Al maig el sindicat ja va avisar de la falta d’unitats; no obstant açò, Conselleria no ha reforçat.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que la Ribera Baixa únicament compta amb una unitat SAMU, amb base a Sueca, que cobreix des del Perellonet fins a Tavernes de la Valldigna. Abasta també Cullera, un municipi que passa de 25.000 habitants a l’hivern a al voltant de 200.000 en aquests mesos d’estiu. Aquesta situació dispara igualment els serveis de SAMU, una situació que s’agreuja amb la falta d’operativitat per la vaga, aquest matí, del Suport Vital Bàsic (SVB) de Cullera.

CSIF assenyala que una circumstància similar ocorre a Gandia, el terme municipal de la qual també ronda els 200.000 residents en els mesos estivals. No obstant açò, la dotació de SAMU no augmenta i es limita a la unitat amb la qual explica durant tot l’any, que igualment atén els serveis en municipis propers com Xeraco o Xeresa. En aquest cas, també ahir el SVB de Ròtova no estava operatiu per la reivindicació dels treballadors.

La central sindical apunta que la precarietat afecta igualment a la població costanera d’Oliva, amb un vehicle SAMU disponible solament 12 hores. La central sindical considera que, com a mínim, deuria ampliar-se aqueix servei a l’estiu les 24 hores.

CSIF urgeix a Conselleria de Sanitat a negociar amb els treballadors i a millorar les seues condicions. El sindicat adverteix que la vaga agreuja més si cap la situació de precarietat en plantilla i vehicles de SVB o de SAMU que pateix la Comunitat Valenciana.

El sindicat també planteja la instal·lació de noves unitats de SAMU en poblacions concorregudes, com la de Tavernes de Valldigna, per a disminuir el temps d’assistència i millorar l’atenció als usuaris.

CSIF

Foto de rompemoslabaraja.blogspot.com

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.