El col·legis Almassaf d’Almussafes i L’Encarnació de Sueca, en el programa ‘Let’s move’

El col·legis Almassaf d’Almussafes i L’Encarnació de Sueca, en el programa ‘Let’s move’
  • El projecte que promou l’Àrea d’Educació Ambiental del Consorci de la Ribera fomenta alternatives a l’ús del cotxe

Durant la reunió final del projecte Let’s Move que va tenir lloc en Wroclaw (Polònia) el dia 14 de juny, es van exposar els resultats obtinguts durant els tres anys de durada del projecte i l’impacte que ha tingut en els municipis de la Ribera.

Així, es va mostrar la reducció de l’ús del cotxe en favor de maneres més sostenibles i saludables, com anar a peu, amb bici o en patinet en els desplaçaments al centre escolar en diferents col·legis de la Ribera: el CEIP Almassaf (Almussafes), el CEIP Sanchis Guarner (La Pobla Llarga), el CEIP Pare Gumilla (Càrcer) i el Col·legi L’Encarnació (Sueca).

En el CEIP Almassaf d’Almussafes, gràcies a la conscienciació de les famílies mitjançant este projecte, ha augmentat un 22% els desplaçaments a peu fent que un total de 92% dels alumnes d’infantil i primària es desplacen a peu al col·legi. A més a més, el CEIP Sanchis Guarner de la Pobla Llarga, que dins de les mesures del projecte va instal·lar un pàrquing de bicicletes i patinets al pati del col·legi, ha augmentat un 14% l’alumnat que es desplaça amb bici o en patinet al centre escolar, representant ja un 17%.

Els altres països participants també han aconseguit grans resultats. En els col·legis de Polònia i Croàcia, un 50% dels alumnes que anaven amb cotxe han canviat a formes de transport més sostenibles.

En els tres anys de durada del projecte s’han establert rutes segures i senyalitzades als centres escolars, s’han realitzat activitats educatives al voltant de la mobilitat sostenible i s’han posat en marxa serveis de Bus a peu.

Estes accions representen una millora de la seguretat als voltants del col·legi en reduir els embussos, una millora de la salut dels xiquets i xiquetes en fomentar l’activitat física diària i una millora de la qualitat de l’aire del municipi en reduir la contaminació atmosfèrica del municipi.

Els centres educatius participants en el projecte continuaran amb les tasques de conscienciació de la comunitat educativa per fer més segurs, sostenibles i saludables els desplaçaments al col·legi.

Consorci de la Ribera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.