El Seprona intervé a un camioner en Favara llucets que no reunien la talla mínima

El Seprona intervé a un camioner en Favara llucets que no reunien la talla mínima
  • No tindre les mesures establides comporta que les espècies perden la capacitat reproductora contribuint de forma directa a la seua l’extinció

La Guàrdia Civil ha alçat ofici-denuncia a un home de 54 anys d’edat i de nacionalitat espanyola que transportava peix menut per a la seua posterior venda de forma il·legal sense tratzabilitat que verifique la qualitat de l’aliment per al seu consum.

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) i inspectors de la secció de recursos pesquers de la Generalitat Valenciana en un dispositiu encaminat a l’eradicació del comerç il·legal de peix xicotet van comprovar que la persona que el transportava no comptava amb la documentació que acreditara la procedència legal de la mercaderia.

Aquests fets són d’extrema gravetat a causa de la talla, grandària i edat del peix intervingut, asseguren des de la institució armada, atés que aquests animals no han pogut contribuir al manteniment de l’espècie.

Aquesta actuació s’emmarca dins dels serveis establits per la Guàrdia Civil per a evitar la comercialització d’espècies piscícoles que no tinguen la talla mínima per al seu consum, en aplicació del Reial decret 560/1995 on s’estableixen les mesures mínimes de consum de les diferents espècies pesqueres.

L’operatiu es va desenvolupar en la matinada del passat dimarts per membres del Seprona i inspectors de la secció de Recursos Psquers de la Generalitat Valenciana. Els agents van advertir la presència d’un camió i en ser identificat al seu conductor i inspeccionat el seu interior, es va comprovar que transportava caixes de peix prohibit per al consum i venda.

En ser comprovada la mercaderia, l’espècie transportada va resultar ser lluç (merluccius merluccius). La talla mínima per al comerç d’aquesta espècie és de 20 centímetres per al calador del Mediterrani. Després del mesurament de les mateixes, es va constatar aquestes no complien amb les mesures mínimes per al seu legal comerç.

No tindre la talla mínima establida comporta que les espècies perden la capacitat reproductora contribuint de forma directa a l’extinció de la mateixa.

Els responsables de la intervenció van alçar un ofici-denuncia a aquest home davant la Consellería d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Comunitat València.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.