Èxit de participació en el Torneig Levante Cup Pro-Salut Mental organitzat a Sueca per Sportsa

Èxit de participació en el Torneig Levante Cup Pro-Salut Mental organitzat a Sueca per Sportsa

El Pavelló Municipal de Sueca ha acollit la tercera edició del Torneig Levante Cup de Futbol Sala Pro-Salut Mental sota el lema ‘Regateja a l’estigma’, en el qual han participat més de 100 esportistes.

sportsa-sueca-2018-2L’objectiu principal d’aquesta competició esportiva inclusiva és el d’aconseguir una major integració i normalització de les persones amb malaltia mental a través de la pràctica esportiva.El Torneig està organitzat per l’Associació Sportsa, i compta amb la col·laboració de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana (FFCV), AEDIR, l’Ajuntament de Sueca i la Fundació SASM.

Enguany els equips convidats han sigut la Selecció de la província d’Alacant, representats per la Residència Vivesalud II; la Selecció Valenciana, representada per l’Hospital Pare Jofré de València; l’Associació Menstopia de València; i un equip format per un combinat de jugadors locals de la Fundació SASM i AFEM RB.

Per al president de Sportsa, David Marquès, aquest tipus d’activitats “ajuden a projectar una imatge positiva i saludable de la persones amb malaltia mental, a més de servir d’estímul per a la pràctica esportiva”.

En l’estrictament esportiu, la victòria final del campionat va recaure en la Selecció d’Alacant Pro-Salut Mental que, després de dos anys participant, es va fer amb la victòria final imposant-se de manera clara al combinat de jugadors locals de la Fundació SASM i AFEM RB.

La Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana ha col·laborat activament en l’organització del Torneig mitjançant la cessió de l’equip arbitral i els equipaments de la Selecció Valenciana Pro Salut Mental. Per a Sportsa “aquesta competició té com a objectiu aportar un major coneixement del nostre projecte a la Comunitat Valenciana i, així, aportar una major visibilitat al col·lectiu amb el qual treballem per a aconseguir de manera progressiva la seua inclusió social”.

A més, han afegit, “avui s’han posat els fonaments per a la creació, en 2019, d’una lliga autonòmica en la qual participaran esportistes amb problemes de salut mental de la províncies d’Alacant, València i Castelló”.

L’associació esportiva, cultural, de recuperació i integració social, Sportsa, té per objecte el foment, desenvolupament i pràctica de tota activitat esportiva, recreativa, cultural i assistencial, orientada a l’organització de l’oci i temps lliure de persones amb trastorn mental greu com a instrument per a la recuperació, la integració i la lluita contra l’estigma.

Sportsa


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.