Matinal lúdica a Fortaleny per reclamar una resposta clara i concreta de la passarel·la del pont

Matinal lúdica a Fortaleny per reclamar una resposta clara i concreta de la passarel·la del pont
  • Ciclistes i vianants han de superar ara dues perilloses rodones, el voral és estret i els vehicles circulen a velocitat moderada

Associacions d’Alzira, l’Alcúdia, Corbera, Llaurí, Sueca i València s’aplegaran el pròxim diumenge a Fortaleny per a reclamar una resposta clara i concreta de l’administració.

cartell-esmorzar-pont-maig-2018Quan les obres de restauració patrimonial del pont centenari (inaugurat el maig de 1916) es troben pràcticament en el seu equador, res se sap de la passarel·la que per damunt l’autovia A-38 ha d’unir Sueca i Fortaleny per a ciclistes i vianants pel vell pont.

La Diputació escomet en aquests moments la primera fase d’una obra que va haver d’iniciar en 2010 i que “encara no sabem qui i quan acabarà el projecte de la passarel·la”, segons manifesten des de la Plataforma Pont de Ferro. Quan es va fer l’obra de l’autovia A-38 ja es van deixar a punt els anclatges de l’esmentada passarel·la i dos túnels curts per accedir-hi.

“D’ací a pocs mesos tindrem la infraestructura recuperada sense que siga útil per a passar”, observen. Ara, el pas del Xúquer per eixe punt es fa a través del pont nou, inaugurat el setembre de 2010. Representa un greu perill de seguretat per a ciclistes i vianants que s’han de superar dues rodones, el voral és estret i els vehicles circulen a velocitat moderada.

Des de la plataforma ciutadana reclamen de Jorge Rodríguez, president de la Diputació de València, que pose terminis i habilite partides econòmiques per a la recuperació integra del vell pont.

Festa lúdica
L’acte del pròxim diumenge pretén ser una festa lúdica, de la mateixa manera que ho fou l’esmorzar reivindicatiu dut a terme a la rampa del pont l’octubre de 2015 i el berenar, en aquest cas convocat per l’Ajuntament de Fortraleny, de maig del 2016, coincidint amb el centenari de la inauguració de l’estructura.

Sota els eslògans “Celebrem les obres del pont” i “Exigim la passarel·la”, associacions de diverses poblacions de la Ribera i l’Horta es trobaran a les 10 del matí al pont des d’on s’adreçaran agrupades a Fortaleny per a esmorzar i reclamar de l’administració els deures pendents. Des de Sueca també eixirà un grup caminant.

Entre les entitats que ja han confirmat la seua participació en aquest esdeveniment es troben Amics de la Muntanya de Llaurí, Voluntariat Mediambiental de Corbera, València amb bici, Interpreta Natura, La Ribera amb bici, Ecologistes en Acció, Muntanyeta dels Sants – AE Agró de Sueca i Xúquer Viu.

Plataforma Pont de Ferro


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.