EUPV de la Ribera Baixa aprova una resolució condemnant les actuacions del govern del PP respecte Catalunya

Per al coordinador comarcal, Felip Hernandis, el succeït a Catalunya amb l’aplicació de l’article 155 i amb els empresonaments de representants elegits pel poble català i de membres d’organitzacions socials, “és un error d’una gran magnitud que esperem passe factura al Partit Popular”.

llibertat-presos-politicsDes de la consulta de l’1-O i la declaració unilateral d’independència el Govern del PP ha actuat de manera violenta i desproporcionada contra una legítima i pacífica demanda de part de la societat catalana. ”La situació de Catalunya requeria, sobretot, diàleg polític i en cap cas actuacions jurídic-policials”, explica Hernandis.

Des d’Esquerra Unida de la Ribera Baixa “denunciem com el govern ha judicialitzat la política en compte de negociar per a pactar un referèndum que servira perquè la societat catalana poguera decidir sobre el ser futur. No podem veure com si fos normal que els dirigents independentistes estiguen en presó, tant polítics com membres de la societat civil”, afegeix el coordinador comarcal.

Per tant, amb la resolució aprovada, Esquerra Unida Ribera Baixa es solidaritza amb els processats que en aquests moments estan privats de llibertat i amb la societat catalana, s’exigeix que es garanteixen els drets fonamentals i la posada en llibertat de les persones que es troben privades de llibertat, condemna la repressió i l’autoritarisme del Govern del PP, reprova al Govern del PP i exigeix la dimissió de Mariano Rajoy, també, es demana que s’obriga una negociació que incloga el referèndum pactat, que es retire l’aplicació de l’article 155 i es respecte l’autogovern català. I, finalment, s’insta al Congrés a que obriga la reforma constitucional que aposte per un Estat federal que puga donar eixida al problema territorial.

La Ribera Baixa, 4 d’abril de 2018


politics-catalunya-processats-2018
Resolució sobre Catalunya

Des de la consulta de l’1-O i la declaració unilateral d’independència el Govern del PP ha actuat de manera violenta i desproporcionada contra una legítima i pacífica demanda de part de la societat catalana.

Un error polític d’una gran magnitud, primer amb l’aplicació de l’article 155 i després amb els empresonaments de representants elegits pel poble català i de membres d’organitzacions socials. La situació de Catalunya requeria, sobretot, diàleg polític i en cap cas actuacions jurídic-policials. La intervenció policial no és la solució al conflicte.

El succeït a Catalunya és el fracàs del Govern de Rajoy. El govern ha judicialitzat la política en compte de negociar per a pactar un referèndum que servira perquè la societat catalana poguera decidir sobre el seu futur.

Estem veient com si fos normal que els dirigents independentistes estiguen en presó, tant polítics com membres de la societat civil, segons el jutge Llarena “per risc de fuga”. Fins i tot, juristes de tot l’estat qüestionen els empresonaments i recorden l’excepcionalitat de la presó preventiva. Els investigats pel denominat “procés” s’enfronten a penes molt elevades com a conseqüència de l’ordre de processament per delicte de rebel·lió i altres. Per la una gran part de juristes els fets que han tingut lloc a Catalunya en els darrers mesos no tenen encaix en un delicte que exigeix “un aixecament públic i violent”. El Tribunal Suprem, en un futur pròxim, haurà de decidir, després d’un judici oral i públic, si considera que l’actuació dels processats constitueix un dels delictes més greus configurats en el Codi Penal. Gaudeixen fins aleshores de la presumpció d’innocència.

La mesura de presó provisional, afecta fonamentalment a persones amb càrrecs públics que han estat elegides democràticament en les passades eleccions del 21 de desembre. Representen forces polítiques que poden tenir majoria per formar el futur govern de Catalunya en el marc de la legalitat constitucional. Un d’ells ha sigut proclamat candidat a President i en aquest moment ha quedat qüestionat el dret de representació política d’aquests càrrecs electes.

Catalunya viu moments excepcionals i el Govern de Rajoy no ha estat a l’altura de la situació política. Per això, des d’EUPV:

  1. Ens solidaritzem amb els processats que en aquests moments estan privats de llibertat i amb la societat catalana.
  2. Exigim que es garanteixen els drets fonamentals i la posada en llibertat de les persones que es troben privades de llibertat.
  3. Condemnem la repressió i l’autoritarisme del Govern del PP, reprovem al Govern del PP i exigim la dimissió de Mariano Rajoy.
  4. Demanem que s’obriga una negociació que incloga el referèndum pactat, que es retire l’aplicació de l’article 155 i es respecte l’autogovern català.
  5. Instem al Congrés a que obriga la reforma constitucional que aposte per un Estat federal que puga donar eixida al problema territorial.
  6. Esquerra Unida (EUPV) de la Ribera Baixa

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.