El PSPV-PSOE de Sueca intervé per garantir la subvenció per a reparar la façana de l’Ateneu

El PSPV-PSOE de Sueca intervé per garantir la subvenció per a reparar la façana de l’Ateneu
  • La Diputació ha concedit una ajuda de 75.000 euros per a l’emblemàtic edifici modernista

L’Ateneu Sueco del Socorro rebrà una ajuda de 75.000 euros de la Diputació per a dur a terme reparacions urgents de la façana del seu emblemàtic edifici modernista.

La delicada situació en la qual es troba l’immoble va portar al portaveu del PSPV-PSOE de Sueca, Dimas Vázquez, i a la regidora Manoli Egea, a interessar-se personalment davant el president de l’ens provincial, Jorge Rodríguez, amb la finalitat d’agilitar la concessió d’aquesta subvenció davant la perillositat que representa per als vianants de la ciutat tenir alguns elements de la façana deteriorats i més amb la climatologia canviant que estem tenint últimament.

Dins del seguiment de totes les gestions realitzades pels socialistes de Sueca, es tornaren a posar en contacte amb el president de la Diputació per a recordar-li aquesta petició, i ha sigut Jorge Rodríguez qui els ha confirmat que aquests dies ja ha signat el Decret que aprova la citada subvenció. “Els socialistes de Sueca seguirem treballant de manera constructiva per a la seua ciutat i per als seus veïns”, ha manifestat el portaveu municipal, Dimas Vázquez.

L’Ateneu Sueco del Socorro, va ser fundat en 1869, amb la finalitat d’habilitar un centre formatiu que acostara culturalment a obrers i treballadors a les classes més altes de la societat i reduir així les barreres culturals entre aquests dos grups.

En 1926 es van iniciar els tràmits per a la construcció de l’edifici que actualment és la seu de la societat. Les obres es van finançar amb la venda de participacions entre els socis, i aquells que no podien pagar la seua participació oferien el seu treball en la construcció.

El projecte del prestigiat arquitecte local, Joan Guardiola Martínez, va guanyar un segon premi a l’Exposició Regional de Belles arts de València de 1934. L’immoble està qualificat com Bé de Rellevància Local, és un bon exemple d’Art Déco i forma part de la Ruta del Modernisme de Sueca així com de catàlegs nacionals i internacionals.

PSPV-PSOE de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.