El restaurant La Granja de Sueca presenta les segones jornades de l’arròs en la Vall de Aran

El restaurant La Granja de Sueca presenta les segones jornades de l’arròs en la Vall de Aran
  • Adolfo Cuquerella torna a dur els seus arrossos a l’Hotel Casa Irene del 4 al 8 d’abril

El Restaurant Casa Irene (Arties, Naut Aran, la Vall d’Aran) ha convidat, per segon any consecutiu, al cuiner de Sueca i gerent del restaurant La Granja, Adolfo Cuquerella, a les segones jornades gastronòmiques que tenen per objecte difondre la cultura de l’arròs en terres del Pirineu.

Deladolfo-cuquerella-2016 pròxim dimecres al diumenge, els assistents al menjador d’aquest prestigiós restaurant d’alta muntanya podran triar entre una selecta carta de paelles i arrossos, en la qual ha prevalgut la selecció de la matèria primera, especialment, els peixos i mariscs del Mediterrani, així com una selecta variació de verdures de temporada.

A més a més de l’arròs negre amb xipirons, gamba pelada i carxofes del primer dia fins a la paella valenciana del diumenge, els comensals podran degustar algunes de les millors creacions d’Adolfo, entre les quals destaquen l’arròs de turbot amb sèpia, carxofa i tòfona negra; l’arròs de mollets amb xipirons i bajoqueta verda, i el tan sol·licitat arròs de gamba roja amb sèpia, gamba pelada i pebrot.

Tal com ressalta mateix cuiner suecà, “l’any passat ens llançàrem a una aventura; no sabíem com podia respondre un tipus de client acostumat a fer turisme esportiu durant el dia en les pistes d’esquí i aficionat a la gastronomia de qualitat en les hores de descans. Es tracta de gent que està acostumada a delectar-se amb diferents tipus de cuina, gent avesada en la gastronomia selecta, que no obstant això es van veure realment entusiasmats amb els nostres arrossos”.

El resultat va ser realment sorprenent. Cada dia s’elaboraven unes 250 racions en forma de paella, seguint el mètode tradicional d’elaboració i cocció de l’arròs, la qual cosa ha motivat als responsables de l’Hotel Casa Irene a organitzar unes segones jornades. “Aquesta vegada, sí, a petició del públic”, assenyala Adolfo amb satisfacció.

“Res ens agrada més”, assenyala, “que exposar la nostra gastronomia valenciana en altres territoris del país; i fer-ho, açò sí, amb serietat. La nostra carta de presentació és la nostra cuina i quan un estranger torna al seu país allò que recorda amb major grat és un bon paisatge i un menjar sa, honest i fet amb afecte”.

L’Hotel Casa Irene d’Arties alberga un restaurant i un spa d’alta qualitat, que ve a ser freqüentat en aquestes dates per turistes estrangers que decideixen llançar-se a les pistes d’esquí de Baqueira-Beret, situades a tan sols 6 quilòmetres.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.