El programa ‘Entre Comarques’ passa el pròxim dissabte per Albalat de la Ribera

El programa ‘Entre Comarques’ passa el pròxim dissabte per Albalat de la Ribera
  • Òscar Navarro: «La Vall d’Albaida, la Safor, la Ribera Alta i la Ribera Baixa i la Costera- la Canal sumem recursos turístics per a aprofitar sinèrgies i generar turisme»

El programa Entre Comarques, que celebra la quarta edició, continua el seu recorregut visitant este cap de setmana la Ribera de Xúquer. El programa complet, ha omplert d’activitat també les vesprades. Per això, els visitants podran passar dissabte a Albalat de la Ribera i de vesprada Algemesí i diumenge pel matí Llombai i de vesprada Catadau. Com assenyala el president del Consorci de la Ribera, format per les mancomunitats de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa,  «La Vall d’Albaida, la Safor, la Ribera Alta ,  la Ribera Baixa, la Costera i la Canal, sumem recursos turístics per a aprofitar sinèrgies i generar turisme amb el suport de la Diputació i de la Agència Valenciana de Turisme.

El matí del dissabte dia 3 de març, Albalat de la Ribera  obrirà les portes per a mostrar el seu patrimoni, Durant el passeig per Albalat de la Ribera podrem veure l’església de Sant Pere Apòstol, l’ermita de Sant Roc i Sant Sebastià, la Casa del Bou, es tracta d’un edifici del segle XVIII i la Casa de la Vila, seu de l’Ajuntament.

Per la vesprada del dissabte, en Algemesí, Patrimoni Material i Patrimoni Immaterial (Unesco)”.Es realitzarà un recorregut per la via augusta i camí de Sant Jaume per l’interior de la ciutat, i es visitarà la Basílica Menor de Sant Jaume Apòstol (Bé d’Interès Cultural s. XVI). Continuarem amb un recorregut pel centre de la ciutat (Ruta Modernista) i la sala d’exposicions del casino lliberal (edifici modernista). Finalitzarem al Museu Valencià de la Festa, (Convent de Sant Vicent Ferrer s. XVII), on es visitaran les exposicions permanents de la “Festa de la Mare de Déu de la Salut” (Patrimoni de la Unesco), l’exposició del Ninot i “Vocals: grafies d’una llengua”, exposició col·lectiva multidisciplinària de la Falla Plaça Malva d’Alzira.  La ruta conclourà amb la degustació de productes locals al claustre del Museu.

Diumenge, dia 4 de març. Matí: La ruta dels Borja ade Llombai
Es realitzarà un recorregut pels edificis i monuments que tenen relació amb Francesc de Borja. Es visitarà entre d’altres, l’església i claustre, i el celler del convent fundat pel primer Marqués de Llombai, Francesc de Borja i Aragó. També es realitzarà un breu recorregut pel centre històric. La ruta  inclou la visita a una fabrica de cervesa artesanal amb degustació inclosa.

Vesprada: Ruta Baixà de Santa Bàrbara a Catadau
Esta ruta donarà a conèixer la festa local que es la Baixà de Santa Bàrbara, es realitzarà el mateix recorregut  que durant la festa es fa, al temps es visitaran els diferents monuments  i edificis emblemàtics  que es troben al llarg del recorregut, l’església, façanes BRL i les murades del antic castell. També es farà una parada en el Centre Catòlic Social, edifici emblemàtic on se projectarà un vídeo obre la rellevància i importància de la festa dedicada a la Baixà de Santa Bàrbara.

Cada ruta comença a les 10:30h pel matí i a les 16:30h per la vesprada des dels ajuntaments. Les visites tenen un preu de 5 euros per persona i dia que inclou les rutes de matí i vesprada, la visita als monuments i la degustació gastronòmica. Les inscripcions s’han de realitzar abans del dijous anterior en http://bit.ly/2D4dfv0

R.

Descàrrega des del web de RiberaTurisme Una passejada per Albalat de la Ribera (10 Mb)


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.