El Perelló combina les jornades gastronòmiques amb una ruta mediambiental en barca per l’Albufera

El Perelló combina les jornades gastronòmiques amb una ruta mediambiental en barca per l’Albufera

La quarta edició de les Jornades Gastronòmiques ‘Arroces de Invierno’ del Perelló, que se celebren els dissabtes i diumenges des del passat dia 10 fins al 25 de febrer, inncorporen una important novetat. Els participants d’enguany podran completar la visita amb una experiència guiada per especialistes: la Ruta mediambiental amb barca i a peu per l’Albufera, en la qual es pot conéixer de primera mà la influència del Parc Natural en una gastronomia única i de qualitat que ofereixen els restaurants Nàutic, Casa Chiva, El Sucrer, Casa Jerónimo i The Corner, gràcies als menús, capaços de satisfer als paladars més exigents, que han elaborat per només 21 euros.

Són moltes les formes de conèixer i gaudir d’una terra, entre elles, observar els seus millors panoràmiques o recórrer plàcidament les seues aigües i senderes. La ruta “Seducció ambiental i gastronòmica en l’Albufera” ofereix als participants un meravellós recorregut amb barca per l’Albufera i una ruta pedestre per la seua Reserva Natural, aptes per a tots els públics.

La ruta comença a les 11 hores amb un passeig amb barca des del Perelló. El recorregut inclou diverses parades en els hivernacles, a les quals acompanyaran explicacions sobre el cultiu de la millor tomaca del món i les verdures valenciana i xinesa de la mà d’especialistes. A més, els participants podran gaudir de les panoràmiques que ofereix l’Estany de la Plana i la Gola del Perelló, on una demostració de la modalitat de pesca tradicional valenciana del “Redoli” deixarà fascinats als presents.

L’agricultura en l’horta valenciana no solament ens porta les millors verdures del món, entre les quals rep un esment especial la tomaca del Perelló, sinó també ens delecta amb l’insuperable arròs valencià. El desembarcament en Motor Malvinar és el moment perfecte per a una exposició sobre l’agricultura de l’arròs.

El recorregut per “El Tancat de l’Illa”, un dels paratges més bells de la Reserva Natural, posarà la guinda final al passeig per l’Albufera. Un lloc ple de màgia i biodiversitat, on es desenvolupen activitats per a tots els públics sobre la fauna present en la devesa de l’Albufera. La visita al mirador et permetrà gaudir de les millors instantànies del singular entorn que envolta El Perelló.

Seguidament, s’iniciarà la Ruta pedestre, passant pel motor Tapó, el Motor del Burro i el Mirador Casa del Cacahuero, que finalitzarà amb visites als comerços i restaurants del Perelló així com a la seua prestigiosa platja, guardonada per partida triple per la qualitat dels seus serveis i la seua sostenibilitat mediambiental.

En fi, aquesta ruta ofereix no solament entorns singulars amb qualitats úniques i de fàcil accés, sinó també una població local orgullosa del mim amb que els ha cuidat, de la seua gastronomia i dels seus serveis.

La Ruta mediambiental té una durada de 1 hora 30 minuts i té un aforament limitat a 50 persones. El preu per persona és de 4 euros. Es pot reservar ja a través del correu electrònic perello_adl@cv.gva.es

Ajuntament del Perelló

Informació detallada: Programa_Arroces_de_Invierno_el_Perello_2018


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.