El PSPV-PSOE de Sueca es mobilitza pels projectes paralitzats d’infraestrustures escolars

El PSPV-PSOE de Sueca es mobilitza pels projectes paralitzats d’infraestrustures escolars

El secretari provincial d’Educació i Cultura del PSPV-PSOE, Dimas Vázquez, es va reunir en la Conselleria d’Educació de València amb Inmaculada Sánchez, secretària d’Educació de la CEN del mateix partit i responsable directa de la coordinació del Pla “Edificant” de la Generalitat, que preveu la construcció i adequació de molts centres escolars en tota la Comunitat Valenciana.

Entre 15 i 20 col·legis podran començar a construir-se en 2018 gràcies al Pla “Edificant”. Seran molts més projectes els que inicien en 2018 la seua tramitació, però les obres podran començar en una vintena de centres abans que finalitze enguany.

A part d’açò,  els municipis han afegit totes les obres menors que han cregut més urgents i necessàries i que no havien sigut tingudes en compte fins ara, amb l’anterior govern autonòmic del Partit Popular.

La secretària d’Educació de la CEN, Inmaculada Sánchez, li va explicar a Dimas Vázquez com estava en l’actualitat la tramitació de les demandes dels diferents pobles de la Comunitat, i totes les facilitats administratives que la Conselleria estava oferint als diferents Ajuntaments per a formalitzar les seues demandes, i al mateix temps els protocols per a una vegada concedida l’actuació com començar les obres i pagar-les, sent la part econòmica a càrrec del Pla “Edificant” de la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per al 2018 en matèria d’infraestructures educatives, dels 700 milions que en total es pretenen invertir fins a l’any 2022 en aquest tipus d’obres.

Pel que la Conselleria d’Educació, dotarà de recursos econòmics a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

Dimas Vázquez va aprofitar la reunió, i sabent que l’operativitat del pressupost autonòmic será a finals de febrer, per a interessar-se una vegada més, com a portaveu del PSPV-PSOE de l’Ajuntament de Sueca, per la cronologia de les actuacions en els Col·legis Públics Cervantes, Mareny de Barraquetes, Carrasquer, i d’Educació Especial Miquel Burguera, ja que moltes d’elles són prioritàries tant per a pares com per a alumnes d’aquests centres.

Segons ens van comunicar, tot serà una realitat en breu, mentre es revisen i actualitzen alguns projectes anteriors de CIEGSA, els quals s’han d’adequar a la nova normativa vigent.

Segons les nostres sensacions, 2018 sembla ser l’any definitiu per a començar a complir amb tantes demandes del sector educatiu de la Comunitat Valenciana, i de Sueca.

Continuarem amb el nostre seguiment del Pla Edificant.

PSPV-PSOE de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.