La Ribera Baixa rebrà un total de 329.123 euros del Pla d’Ocupació de la Diputació

La Ribera Baixa rebrà un total de 329.123 euros del Pla d’Ocupació de la Diputació
  • Almussafes contracta a un oficial de primera de més de 55 anys i segueix donant feina temporal a desocupats

L’Ajuntament d’Almussafes continua implicat en la reducció de la taxa de desocupació. Als plans d’ocupació ja aplicats en el municipi, i que este 2018 continuaran en marxa després de la consignació del corresponent pressupost en els comptes per al present exercici, a partir d’este mateix mes es va a sumar un nou que té per objectiu continuar apostant per la reactivació de l’economia de les famílies de la població.

La localitat s’ha adherit al Pla d’Ocupació 2017-2018 de la Diputació de València, un projecte a què l’administració provincial dedica un total de 10,3 milions d’euros i que se centra a facilitar la inserció laboral de les persones parades de més de 55 anys, un dels col·lectius més vulnerables. De fet, en l’última dècada, la seua taxa de desocupació ha augmentat un 80%.

“És important que les distintes administracions ens organitzem i treballem de manera coordinada per a fer possible la reducció de la taxa de desocupació i este és un magnífic exemple que és possible continuar invertint en projectes, els beneficiaris dels quals són realment les persones que ho necessiten”, afirma l’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació, Toni González.

Dins d’esta iniciativa, el consistori municipal almussafeny contractarà un oficial de primera per a un període de sis mesos a jornada completa, ampliant així el temps mínim establit en les bases del projecte, que obligaven a firmar per almenys tres mesos a mitja jornada. “Pensem que hem d’apostar fort per l’ocupació i la millor forma és ampliar tot el possible estos períodes”, explica el primer edil.

Tasques a desenrotllar
Després de la selecció de la persona beneficiària del programa entre els inscrits en la borsa de treball del SERVEF, es procedirà a la seua incorporació, prevista per al pròxim 22 de gener. A partir d’eixe moment, s’encarregarà de treballar conjuntament amb els altres especialistes del sector de la construcció, contractats per l’Ajuntament des del passat 17 de desembre a través dels programes EMCORP i EMCORD.

En concret, participarà en les tasques relacionades amb l’execució de guals de vianants accessibles per a persones amb diversitat funcional, la millora i manteniment de les voreres del nucli urbà d’Almussafes i els seus polígons industrials i les obres d’adequació, reparació i manteniment en immobles municipals. Per a fer possible la contractació, la Diputació subvenciona el pla amb 11.470,67 euros, mentres que l’Ajuntament aportarà els 2.681,41 euros restants.

El caràcter bianual del projecte, segons el president de la institució provincial, Jorge Rodríguez, permet “decidir als ajuntaments amb més autonomia” quan escometre les contractacions, que s’espera puguen arribar al miler. La distribució del pressupost, tal com es va explicar durant la presentació del pla el passat mes de novembre, es realitza en funció dels desempleats que té cada municipi. La Ribera Baixa, per exemple, rebrà un total de 329.123 euros per al desenrotllament d’esta iniciativa.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.