Nou episodi del fracasat programa de crema de palla d’arròs de la conselleria

Nou episodi del fracasat programa de crema de palla d’arròs de la conselleria
  • El fum ompli el cel de Cullera, Sueca, Llaurí i Favara en una imatge insòlita per al mes de desembre

Açò de la crema de la palla de l’arròs encara no s’ha acabat. Que a primers d’octubre feia la broma en el sentit de què “per Nadal encara estarem cremant palla”, no anava desencaminat.

Les cremes presumptament autoritzades d’ahir, un dia després de ploure i d’haver-se deixat caure quatre gotes a primera hora del matí, va omplir de fum el cel de Cullera, Sueca, Llaurí i Favara. L’olor de la palla cremada encara es sentia dins la població de Sueca ben entrada la vesprada.

Una volta més, el pla de cremes i recollida de palla de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, ha estat un fracàs, que, a més a més, ha allargat el malestar que l’encesa de la palla provoca en persones amb dificultats respiratòries.

Des del govern autonòmic han anat canviat pràcticament cada dia els permisos, és a dir, el que a primera hora del dia era bo passava a paralitzar-se a migdia pel canvi del vent o l’aparició del fenomen denominat inversió tèrmica.

La decisió i gestió dels responsables de la conselleria ha desencadenat una crisi sense precedents. Pràcticament tres mesos després encara queda molta palla per cremar en un any que a penes ha plogut, fet que és habitual en aquesta comarca en els mesos d’octubre i novembre.

D’altra banda, els camps encara no s’han pogut inundar del tot i la temporada de caça (el dissabte es duu a terme la tercera de vuit tirades programades) està sent de les més fluixes dels últims ans als vedats de Sueca i Cullera.

Ja jorem. D’ací a no res, Nadal, 25 de desembre. I ja se sap, “a 25 de desembre, fum, fum fum”.

RBi

NOTÍCIES RELACIONADES: Des d’aquest enllaç.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.