Qualifiquen de “vergonya del Consell” la tardança a ampliar la potabilitzadora de la Ribera

Qualifiquen de “vergonya del Consell” la tardança a ampliar la potabilitzadora de la Ribera
  • La Portaveu de Medi ambient del Grup Parlamentari Popular critica que “després de dos anys sense fer res ara li entren les presses i les urgències a Agricultura”

La portaveu de Medi ambient del GPP en Les Corts, Elisa Díaz, ha criticat el retard del Consell a activar la quarta fase de l’Etap de la Ribera. “És una vergonya del Consell la tardança a dur a terme l’ampliació. Han tingut més de dos anys i dotze municipis s’estan veient afectats per la incapacitat en la gestió d’aquest Consell”.

Elisa Díaz ha criticat el retard del Consell a actuar en l’Estació d’Aigües de la Ribera. “Solament els interessa traure rèdit polític amb les seues actuacions, i després de més de dos anys sense fer res ara vénen les presses i les urgències. Les tres primeres fases van ser realitzades pel PP i la quarta depenia d’aquest Consell”.

Díaz ha recordat que “ara el Consell reconeix amb la boca xicoteta, encara que més val tard que mai, la gestió que durant anys va dur a terme el PPCV, sobretot en l’última legislatura, època de greus restriccions per la crisi econòmica i l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana provocada pel govern de ZP, quan es va engegar l’ETAP (Estació de Tractament d’Aigua Potable) de la Ribera en 2014 que va aconseguir resoldre el problema històric de la zona”.

Díaz ha recordat que “en la legislatura passada ningú apostava perquè el PPCV aconseguira engegar l’ETAP, no solament per la situació econòmica sinó també per les traves i inconvenients en la tramitació que es van posar pel govern socialista de Zapatero per a dur-ho a terme i per l’oposició dels partits d’esquerres”.

Elisa Díaz ha recordat que “l’actual sotssecretari de la Consellería d’Habitatge, Francesc Signes, que llavors era diputat en Les Corts, va arribar a denunciar l’assumpte davant la Unió Europea. Avui hauria de demanar perdó per haver fet demagògia sobre un tema tremendament seriós i reconèixer el mèrit de l’anterior Consell en traure-ho avance. De fet l’ETAP no va ser possible fins a l’arribada d’un Govern del PP a Madrid que va desbloquejar la situació”.

“Signes hauria de demanar perdó per haver denunciat el projecte davant la UE i fer demagògia en un tema tan seriós”

La portaveu popular ha manifestat que “l’ETAP, que proveeix en aquests moments a tretze municipis, i que la Conselleria comença ara els tràmits perquè arribe a proveir a dotze municipis més, es va fer pel Consell del PPCV”.

Elisa Díaz ha manifestat que “ara, encara que veiem amb entusiasme que per fi, després de més de dos anys i mig, la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural “moga fitxa” per a continuar amb aquest gran projecte, creiem que arriba tard per a acabar la seua execució en aquesta legislatura, i és que han perdut massa temps, i malgastat un fantàstic projecte que sempre haurien d’haver respectat i continuat sense aturada alguna”.

Partit Popular


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.