La ruta ambiental del consorci comarcal passa el diumenge per Llaurí

La ruta ambiental del consorci comarcal passa el diumenge per Llaurí

Diumenge, 12 de novembre – Llaurí

Visita al forn de calç i antic aljub – Font de Sansofí
Descripció de la ruta
Distància: 7 km
Dificultat: Mitjana, amb un desnivell acumulat de 375m.

L’eixida tindrà lloc en la Plaça de la Llibertat, on es troben l’Església i l’Ajuntament, a les 10:00. Sortirem pel poble a buscar l’avinguda del País Valencià, en direcció a Poble Nou, una pedania de Llaurí. Quan passem l’última casa comença la muntanya, entrarem per la senda dels Collaets, estreta però amb un terreny agradable.

A uns 300m ens trobarem amb el primer forn de calç. Continuarem per la senda fins a arribar al primer “collat”, des d’allí gaudirem d’una bones vistes de la Creu i el Cavall, que són la frontera natural de les dues Riberes.

En poc temps arribarem a la font de Sansofí, on està enclavada la principal urbanització de Llaurí. Tornarem un poc sobre els nostres passos i ens desviarem a l’aljub, que pel tipus de construcció i utilitat podríem dir que data de principis del segle XX.

Continuarem per una pista forestal amb una curta però intensa pujada i tornarem per la senda dels Collaets en direcció a Poble Nou, donant per finalitzada l’excursió.

Dissabte, 11 de novembre – Llombai

Visita Paratge Natural del Tello.
Descripció de la ruta
Distància: 11 km
Dificultat: Mitjana

El punt de trobada serà a l’ajuntament a les 10.00 h. Des d’allí, agafarem els cotxes per a desplaçar-nos al Paratge Natural Municipal El Tello, al costat del camí hi ha uns camps on es poden deixar els cotxes. D’aquesta forma evitem uns 4 km de carretera que no aporten res a la ruta.

Recorrerem el PR-CV 429, encara que amb alguna modificació. Començarem a caminar en la senda del Estepar Baix, després ens desviarem del PR per visitar el Pouet de l’Estepar, amb excel·lents vistes sobre la comarca. Quan arribem a la sendera botànica, abandonarem el PR i agafarem la sendera local, on podrem conèixer la vegetació més típica de les nostres muntanyes.

L’última parada i obligatòria és a la Torre d’Alèuda (castell de Alèuda S.XII) que va pertànyer a un llogaret morisc avui desapareguda i declarada Bé d’Interès Cultural(BIC). Després de gaudir de les restes d’aquest xicotet castell i de les vistes ens dirigirem als cotxes que estaran a escassos metres.

Es recomana portar el calçat i roba adequats, aigua, algun aliment sòlid, protector solar i gorra.

Aquesta iniciativa està organitzada pel Consorci de la Ribera, format per les Mancomunitats de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa i patrocinat per l’Agència Valenciana de Turisme, València Turisme i la Diputació de València. Amb la col·laboració dels ajuntaments de Alfarb, Algemesí, Alzira, Catadau, Corbera, Favara, L’Alcúdia, Llaurí, Llombai, Manuel, Riola, Sollana, Sumacàrcer i El Perelló.

Consorci de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.