Almussafes rep a l’escriptor Miguel Cervera, autor del llibre ‘Refranyer valencià’

cervera-refranyer-valencia

Miguel Cervera

Demà, divendres 3 de novembre, Almussafes es convertirà en el quart municipi de la Ribera que acull la presentació del llibre “Refranyer valencià. Saviesa popular dels nostres avantpassats”, de Miguel Cervera.

L’acte, que començarà a les 19.30 hores i es durà a terme en la sala de conferències del Centre Cultural, comptarà amb la presència de l’autor i de la regidora de Cultura del municipi, Teresa Iborra, qui serà l’encarregada d’explicar als assistents el contingut d’aquesta obra en la qual s’arrepleguen un total de 1.000 refranys i 250 dites populars.

La publicació de “Refranyer valencià”, que ja va per la seua segona edició, és fruit de deu anys d’intensa labor de recerca per nombroses poblacions valencianes, on ha anat arreplegant les expressions típiques de cada lloc.

Malgrat que al principi no tenia intenció de plasmar-les sobre el paper per a la seua publicació, finalment va decidir compartir el resultat obtingut per a contribuir a la difusió d’aquesta part de la història del nostre territori i de la llengua valenciana.

Cervera, que es considera un “refranyer consumat”, ja ha portat el seu treball fins a Alfarp, el seu poble natal, L’Alcúdia i Alzira, així com a la Universitat Popular de València i a l’Institut d’Abastos de la ciutat, i ja està planejant acostar-ho a les escoles perquè les noves generacions coneguen aquest món que ell sosté que és tota “una filosofia de vida” que ens acosta a la realitat.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.