Ruta ambiental del Consorci de la Ribera passa el dissabte per Sollana

Ruta ambiental del Consorci de la Ribera passa el dissabte per Sollana

La ruta ambiental 2017 d’aquest cap de setmana tindrà lloc a Sollana i a Sumacàrcer.

Dissabte 28 D’octubre – Sollana

Distància: 8 km anada i tornada
Dificultat: baixa

  • 10.00h. El grup es trobarà a l’ajuntament de Sollana.
  • 13.30h. El grup arribarà finalment a l’Albufera: Portet de Sollana, Tancat de Mília i Filtre Verd.

La ruta, de gran valor mediambiental, ens portarà a la vora mateixa del llac, passant pels principals alturons de Sollana i diverses casetes de camp. En particular, passarem pel cementiri, la casa Belloch, casa Paraules, Trilladora i la caseta de mina. Els elements patrimonials de la població són l’edifici de l’antic molí d’arròs, el retaule de ceràmica, el cementiri, caseta segurs arrosser, alterons, motors i tancats.

Per menjar, al final de la ruta hi ha diversos bars i restaurants per la zona. A la mateixa plaça Major està el Bar Rívoli i el Bar Àguila. Altres bars són Bar La Florida / Bar Els Clots, els dos es troben en la eixida sud del poble, direcció Sueca.

Diumenge 29 D’octubre – Sumacàrcer – Ruta del barranc del Llop

  • 10.00h. Començament de la ruta

La ruta del Barranc de Llop es caracteritza per una vegetació molt variada i rica, típica del bosc mediterrani. Comença en plànol al costat del camí i després té un lleuger ascens, fins a arribar al fons del barranc, que acaba en un abrig on es poden contemplar grans quantitats d’estalactites, on es pot veure al fons el riu Xúquer i el paratge de l’illa de la Esgoletja. L’illa és un àrea recreativa envoltada pel riu, amb equipament per a jocs infantils i de pícnic. És un lloc molt visitat durant l’estiu, on la gent sol banyar-se i gaudir de l’entorn envoltat de tarongers, al costat del riu i davant de la muntanya.

Al final, de forma voluntària, es podrà visitar el cementeri parroquial de Sumacàrcer, que es troba en l’eixida del poble, en direcció a Càrcer, als peus del castell de Penyarroja, des del qual s’observa el riu Xúquer i gran part de la Vall Farta i de la Ribera. El cementeri ha estat escollit com a millor cementiri d’Espanya.

Consorci de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.