El PSPV atribueïx la ralentització de l’A-38 a Cullera per la discriminació de l’Estat

El PSPV atribueïx la ralentització de l’A-38 a Cullera per la discriminació de l’Estat
  • Reclamen un finançament just i més inversió en infraestructures al Govern central

El PSPV-PSOE considera que el retard en la finalització d’obres de vital importància com la variant Cullera-Favara de l’A-38 és un clar exemple de la discriminació en matèria d’infraestructures a la qual sotmet l’Estat espanyol a la Comunitat Valenciana.

acte-finan-just-cullera-oct-2017_2Els socialistes van celebrar al matí de divendres a l’Espai Social ‘La Fonda’ de Cullera un acte reivindicatiu en el marc de la campanya ‘Ni més ni menys’ per exigir al Govern de Mariano Rajoy que canvie el sistema de finançament autonòmic actual, clarament perjudicial per als valencians.

La xerrada comptà amb la presència de l’alcalde del municipi, Jordi Mayor, qui va estar aconmpanyat pel director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes i el director territorial de Presidència, Francisco Molina.

Els socialistes valencians han denunciat que anualment, els valencians i les valencianes deixem de rebre 1.400 milions d’euros dels nostres impostos. Diners que servirien per a pagar la sanitat, l’educació o fer les infraestructures necessàries que impulsarien el nostre creixement econòmic.

Eixe dèficit eleva ja a 12.000 milions el deute històric de l’Estat amb la Comunitat Valenciana, un deute que en paraules de Llanes suposa resta oportunitats als ciutadans valencians en comparació amb els de la resta d”autonomies.

Eixe greuge cap al poble valencià, que d’altra banda ha estat una constant al llarg de la història, té una repercusió encara més gran als municipis turístics com el nostre: hem de prestar més serveis per a més persones, però amb menys diners.

A Cullera, on tenim poc més de 22.000 empadronats, comptem amb una població flotant de 50.000 habitants durant tot l’any. Però això tampoc compta a l’hora de rebre les aportacions de l’Estat. El greuge comparatiu és tal que un poble de la Rioja del nostre tamany oficial rep fins a 1.000 euros més per veí. Allí, l’Estat recapta menys però els hi dóna més diners. Ací recapta més, però ens torna menys.

Senzillament, estem davant una situació injusta que atempta directament contra el principi de solidaritat entre les comunitats autònomes que consagra la Constitució Espanyola.

Els valencians hem sigut tan solidaris amb la resta de l’Estat al llarg de la democràcia —i de la història anterior— que hem acabat empobrits. Això es traduïx en el fet que hui estem per davall de la mitjana espanyola de PIB per càpita. Som una regió pobra quan abans érem una regió rica. És allò que se’n diu: viure pitjor que els pares o en un llenguatge més pla ‘anar enrere com els carrancs’.

Per això els socialistes hem dit prou. Prou de tracte discriminatori cap al Poble Valencià. No podem seguir suportant ni un any més esta situació que ens condemna a ser una comunitat espanyola de segona, no perquè no tinguem potencial propi sinó perquè és el mateix Estat el que ens lliga de mans i peus impedint-nos avançar.

Per tant, hem iniciat una campanya liderada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, a través de la qual reclamem al Govern central un tracte just. Una reforma del sistema de finançament autonòmic que acabe d’una per totes amb la marginació dels valencians, que també es produïx en les inversions en infraestructures per part de l’Estat, on som l’última autonomia en inversions per habitant.

Simplement, exigim al Govern de Mariano Rajoy que ens done el que ens pertoca. És una reivindicació justa, al marge d’aventures que no conduïxen enlloc. Pensant, únicament en la millora del benestar del nostre poble.

En el cas dels municipis turístics, el nostre alcalde, Jordi Mayor, treballa també com a secretari de Turisme del PSPV per fer escoltar la veu d’estos ajuntaments doblement discriminats.

A Cullera ho sabem ben bé el que això suposa. Amb la situació econòmica nefasta heretada dels anys de despilfarro i descontrol de la dreta, una millora substancial del finançament autonòmic i dels municipis turístics suposaria un veritable baló d’oxigen que ens permetria abordar la posada en marxa de més projectes. Actualment, la nostra prioritat se centra en cobrir les necessitats més bàsiques, però els cullerencs i els valencians tenim la capacitat de fer més i volem fer més.

L’Estat central ha de deixar d’estrangular les nostres possibilitats i ens ha de permetre  situar-nos en una situació d’igualtat amb la resta d’autonomies. Perquè no volem ni més ni menys, simplement volem ser iguals.

Socialistes de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.