La ràpida intervenció d’una avioneta apaga un conat d’incendi al barranc de Canet de Llaurí

La ràpida intervenció d’una avioneta apaga un conat d’incendi al barranc de Canet de Llaurí

La ràpida intervenció dels serveis d’extinció d’incendis va tallar un conat d’incendi forestal en la zona del barranc de Canet, al terme municipal de Llaurí. El foc es va declarar en un enclavament de vegetació abundant.

Les flames van ser apagades de manera ràpida, gràcies a la presència en la zona d’una avioneta que estava realitzant un altre servei. El foc va afectar uns 200 metres quadrats de matolls i muntanya baixa sense arribar a afectar la pinada.

El telèfon d’Emergències (112) va rebre l’avís d’una voluntària mediambiental d’Amics de la Muntanya de Llaurí (AMLL) al voltant de les 16 hores. El Consorci de Bombers es va mobilitzar de manera immediata. Van intervenir dotació del Parc de Cullera, una altra de Ròtova, un coordinador forestal i personal de les brigades d’Énguera. En arribar van poder comprovar que l’incendi estava pràcticament extingit.

Els bombers van romandre refrescant la zona i en observació per a evitar que el foc es reproduïra. Les fortes ràfegues de vent que bufava ahir en la zona representaven un risc que es revivaren les flames.

També hi va acudir una patrulla de la Guàrdia Civil que de la mateixa manera es va quedar en la zona vigilant per a evitar que es reproduïra el mateix. Aquest estiu s’han declarat mitja dotzena de conats d’incendi forestals en aquesta part de la serra, tant a Llaurí com a Corbera o en la frontera entre ambdós municipis.

RBi


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.