Massa Crítica com cada primer dijous de mes a Sueca pels drets del ciclista i la sostenibilitat

Massa Crítica com cada primer dijous de mes a Sueca pels drets del ciclista i la sostenibilitat

L’Associació Muntanyeta dels Sants – Acció Ecologista Agró de Sueca segueix la iniciativa que es convoca cada mes des del passat novembre: la Massa Crítica mensual. Es tracta d’una bicicletada pels carrers de Sueca per reivindicar els drets del ciclista i promoure un model de ciutat més sostenible i en la qual poden participar totes aquelles persones que ho desitgen.

“No és una manifestació ni una organització; només gent, homes o dones, xiquets, xiquetes, joves i persones adultes muntant amb bicicleta. Tampoc és una carrera. És una manera d’establir un espai públic on la gent puga ajuntar-se, reunir-se i conèixer-se”, asseguren.

Aquesta convocatòria es reperteix cada primer dijous de mes. La concentració està prevista per a les 19 hores, d’aquest dijous, 7 de setembre, en la plaça de l’Ajuntament.

Pegaran una volteta per Sueca amb les bicicletes. Després, qui vullga, es pot quedar a la reunió mensual de l’associació prevista per a les 20:00 hores per a parlar de projectes presents i futurs. Com en totes les activitats que organitza l’Associació Muntanyeta dels Sants, cada participan se’n fa responsable de la seua seguretat.

La Massa Crítica és una celebració ciclista que té lloc tots els mesos en moltes ciutats del món. La finalitat és reivindicar una major presència i protecció de les bicicletes en les ciutats, per reduir les molèsties que ocasionen els vehicles motoritzats, tals com soroll, embussos, inseguretat i contaminació, tant atmosfèrica com acústica.

Aquest moviment començà a San Francisco al 1992 i des d’ençà s’ha anat extenent arreu del món. L’Associació Muntanyeta dels Sants és l’entitat pionera a Sueca en impulsar lús de la bicicleta.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.