L’Slainte revalida l’or en la tradicional regata ‘Bahía de los Naranjos’ de Cullera

L’Slainte revalida l’or en la tradicional regata ‘Bahía de los Naranjos’ de Cullera
  • El veler dels germans Grau (CN Cullera) venç per segon any consecutiu mentre el Fandanguito (CN Gandia) i el Barbablu (CN Cullera) van completar el podi

El Club Nàutic de Cullera va celebrar aquest passat dissabte la regata més important del calendari local, el mític Trofeu Bahía de los Naranjos, una de les competicions més antigues del Mediterrani espanyol i que enguany complia la seua XLVII edició.

El veler local Slainte, dels germans Alejandro i Marcos Grau, es va fer amb el preuat triomf i va revalidar així títol per segon any consecutiu. El podi de la classificació general ho van completar el Fandanguito d’Ignacio Frasquet (Club Nàutic de Gandia) i el Barbablu, del suecà Carlos Pavía (Club Nàutic de Cullera).

En la classe regata van ocupar el podi el Slainte, el Barbablu i el Haddock. Mentre que, en la classe club els tres primers van ser el Fandanguito, el Sarantin II i el Tourane. En total, van participar al voltant d’una vintena d’embarcacions de diferents poblacions, encara que va haver-hi un clar domini dels locals en els diferents podis.

El camp de regates se situava entre la Penyeta del Moro, enfront de l’Hotel Sicania i enfront de l’Estany (diverses milles mar endins). El dia va ser propici per a la navegació. La prova va començar a les 12.30 hores amb un vent de 7 nusos, que va ser pujant d’intensitat fins a aconseguir els 17 nusos. Durant l’eixida, el Slainte i el Barbablu van eixir abans d’hora, amb el que van haver de autopenalitzar-se i tornar a eixir. No obstant açò, el Slainte va dominar clarament la prova en passar quasi totes les boies primer, a excepció d’una balisa que va creuar primer el Barbablu.

Dos factors importants de la victòria del Slainte van ser les bones condicions tècniques del veler i la professionalització de la tripulació, segons va explicar ahir Alejandro Grau, patró del Slainte. “El Bahía de los Naranjos és important per a nosaltres i volíem guanyar-ho”, va indicar Grau. Així, comptaven amb experimentats navegants com a Javier Santa María (El Tigre) i Nacho Ortí; a més d’uns altres com Paco Rubert, Jordi Bou, Raúl Masó, Rubén Vallés i els dos germans Grau.

Fins a l’any passat que el Slainte va guanyar el trofeu, cap embarcació local havia aconseguit guanyar aquesta competició en els últims 30 anys. La tripulació va rebre el trofeu de mans de Silvia Roca, alcaldessa en funcions de Cullera.

CN Cullera

Fotografia de Diego Moreno

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.