Els bombers apunten que el darrer conat d’incedi forestal de Corbera va ser intencionat

Els bombers apunten que el darrer conat d’incedi forestal de Corbera va ser intencionat
  • Cinc focs en pocs dies a la muntanya alerten les autoritats de la hipotètica presència d’un piròman que ja estaria identificat

condolL’últim conat d’incendi forestal produit a la serra de Corbera -i van cinc!- va poder ser intencionat, segons informa l’ajuntament que han assenyalat responsables dels bombers. La idea de què un piròman està fent de les seues pren més força a cada incident.

El darrer va ser al voltant de les 21 hores de dijous en la zona de Cantalot. Una volta més, la rapidesa en l’actuació dels bombers amb dos camions va evitar mals majors.

En tot moment van estar alternant-se en les tasques d’estabilització, fent provisió d’aigua d’un aljub de 12.000 litres amb autobomba. Treballaren en coordinació amb les tres brigades desplaçades (una d’elles restà actuant tota la nit), la Policia Local, Guàrdia Civil i el Voluntariat Mediambiental de Corbera (VMC).

S’estima que s’han cremat al voltant de 700 metres quadrats. Els bombers recomanen extremar les mesures de seguretat després dels darrers cinc conats d’incendi en dues setmanes en el mateix entorn.

Des de l’ajuntament han destacat la tasca del veí “Jose-Vicente Poveda Risco qui des de l’inici ha col·laborat amb els bombers a peu de foc” i del VMC “sempre tenint cura de les nostres muntanyes” i ajudant en la informació, regulant accessos i a l’aguait de possibles vies d’evacuació si fora el cas.

Des del VMC estan treballant en un protocol d’actuació en cas d’incendi forestal. I adverteixen les autoritats de què prenguen nota del pas de vehicles sospitosos que circulen per la zona.

Nou incendi a Cullera

L’incendi declarat en la matinada d’aquest divendres a Cullera ha sigut controlat i extingit aquesta mateixa nit.

El foc es va iniciar en una zona propera a la muntanya de Cullera, prop de la zona del Dosser, i va avançar més tard fins la bassa de Sant Llorenç, a prop del Segon Collado.

L’incendi va ser controlat aproximadament a les 3:55 hores, segons Emergències de la Generalitat Valenciana.

RBi


 

  1. […] en aquesta zona, integrada en el Parc Natural de l’Albufera durant aquest cap de setmana. En la matinada d’ahir va ser extingit un altre foc que es va declarar en una zona de canyars al costat del Camí del Segon […]

    Reply
  2. […] NOTÍCIA RELACIONADA: 18 agost, 2017. Els bombers apunten que el darrer conat d’incedi forestal de Corbera va ser intencionat […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.