Juniors MD Almussafes celebra en Guadalaviar un campament centrat en el valor del respecte

Juniors MD Almussafes celebra en Guadalaviar un campament centrat en el valor del respecte
  • Un total de 130 xiquets i adolescents, vint-i-cinc monitors i vint cuiners han participat en aquesta emblemàtica activitat la primera quinzena d’agost

La localitat terolenca de Guadalaviar, situada a 250 quilòmetres d’Almussafes, ha sigut aquest estiu la destinació triada pels integrants del Centre Juniors de la localitat per a la celebració del seu tradicional campament, una activitat que s’ha desenvolupat de l’1 al 15 d’agost en un paratge situat en plena Serra d’Albarracín i en la qual han participat en aquesta ocasió un total de 130 xiquets i adolescents, 25 monitors i 20 cuiners.

Com és habitual des de fa ja prop de 40 anys, el moviment juvenil pertanyent a la parròquia Sant Bertomeu Apòstol ha desplegat una completa agenda d’activitats amb l’objectiu de seguir promovent els valors cristians entre la joventut almussafenya.

“El temps lliure educatiu ens ofereix la possibilitat d’enfocar l’aprenentatge des d’un altre punt de vista i açò és el que tractem de fer, acostar assumptes importants a través del joc i de la convivència generada entre els participants”, assenyala el cap de centre, Andrés Marzal.

“A més d’aprofundir en aspectes relacionats amb la identitat i l’espiritualitat Juniors, i de tractar temes com l’amistat, enguany hem volgut centrar-nos de manera especial en la qüestió del respecte, plantejant activitats relacionades amb la preservació del medi ambient, la solidaritat i l’assetjament escolar”, explica.

El passat dimarts 1 d’agost, una multitudinària eucaristia oficiada en l’església parroquial d’Almussafes pel consiliari del centre, D. Miguel Martínez, marcava l’inici d’aquesta nova aventura durant la qual han tingut l’oportunitat de gaudir de rutes per la zona, projeccions de pel·lícules, gimcanes, tallers, danses, reunions per equips i oracions, entre altres propostes lúdiques i formatives.

Així mateix, el diumenge 6 d’agost el campament va viure la seua tradicional jornada de portes obertes, el Dia dels Pares i Mares, jornada durant la qual els familiars dels acampats van conèixer de prop les instal·lacions i el treball realitzat durant la primera setmana.

“Ens hem quedat tots amb molt bon sabor de boca. L’equip d’educadors ho ha passat en gran i pensem que els xiquets també. No hi ha res més gratificant que acabar aquests intensos dies de campament i que els xicotets se t’acosten contents per a donar-te les gràcies per tot l’esforç. Aqueixa és la millor recompensa”, destaca el cap de campament, Carlos Asins.

A principis de setembre l’activitat es reprèn en el centre amb l’inici del curs 2017-2018, en el qual tenen previst celebrar les últimes iniciatives relacionades amb la commemoració del seu quaranta aniversari.

Ajuntament d’Almussafes

Fotografies difoses pel propi consistori


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.