Avís taronja per pluja i groc per tempestes per a dimecres i dijous

Avís taronja per pluja i groc per tempestes per a dimecres i dijous

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat l’alerta taronja per pluges a la Ribera i comarques valencianes de més al sud des de les 12 de demà, dimecres, fins a la mateixa hora de dijous.

La precipitació acumulada en una hora podria arribar als 40 litres per metre quadrat segons la mateixa font oficial. A les 6 de la matinada s’activarà l’avís groc pel mateix risc i per tempestes. Aquesta situació de risc per temporal es mantindrà fins a les 12 hores de dijous.

El risc extrem d’incendis forestals en la majoria de comarques valencianes en el qual ens trobem avui, amb temperatures d’entre 36 i 39 graus, passarà a baix/mitjà si es produeixen les precipitacions previstes.

Seguiment i detalls en temps real:

incendi-muntanya-carles-corbera-8-agost-2017Dos conats d’incendis forestals a Corbera
La tronada d’anit va provocar dos incendis simultanis a Corbera, un a la Muntanya de Carles, molt prop del poble, i l’altre a la zona de la Malla Verda. El primer llamp no arriba a prendre del tot, tot i que s’ha reactivat a primera hora del dia d’avui.

La ràpida reacció dels veïns, en telefonar al 112, va ser determinant perquè en menys de mitja hora es presentaren els bombers a l’àrea afectada. El Voluntariat Mediambiental de Corbera també va estar al costat de la Policia Local, Guàrdia Civil, responsables de l’ajuntament i els bombers, col·laborant indicant els accessos al lloc afectat per tal que l’actuació dels bombers es desenvolupara amb fluïdesa.

El foc fou controlat i extingit en dos hores. Sebla ser que el rellamp que caigué a la Muntanya de Carles ha reactivat el foc a primera hora d’avui, possiblement a causa del vent sec de ponent que bufava al voltant de les 9 del matí. La ràpida intervenció d’un mitjà aeri l’ha sufocat ràpidament.

RBi


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.