La Unió aplaudeix l’inici dels tràmits per convocar eleccions en el camp valencià

La Unió aplaudeix l’inici dels tràmits per convocar eleccions en el camp valencià
  • És una reivindicació històrica de l’organització i assenyala que per fi podran votar els professionals agraris

La Unió de Llauradors mostra la seua satisfacció davant la presentació de la proposició no de llei conjunta de PSPV i Compromís a Les Corts on s’insta el Consell a iniciar els tràmits per convocar eleccions en el camp de la Comunitat Valenciana. Els dos partits compleixen així amb el que proposaven en el seu programa electoral de les eleccions autonòmiques de 2015.

La Unió assenyala que es tracta d’una de les seues reivindicacions històriques que Govern després de Govern de la Generalitat han anat ajornant i agraeix al Govern del Botànic la seua aposta per democratitzar i definir la representació real de les Organitzacions Professionals Agràries com a legítims representants dels llauradors i ramaders.

Començar els tràmits per desenvolupar un procés electoral en el camp valencià és l’inici de la democràcia després de quaranta anys des de l’aprovació de la Constitució i ve a reconèixer el dret dels llauradors i ramaders valencians en la participació dels assumptes públics i l’elecció dels seus representants, tal com ja tenen reconeguts la resta de col·lectius de treballadors o professionals i els propis llauradors i ramaders d’altres comunitats autònomes.

Les eleccions serviran per modernitzar i professionalitzar el camp valencià ja que a través d’un Consell Agrari d’àmbit autonòmic es definirien les polítiques agràries prioritàries a desenvolupar per al futur del sector. En aquest sentit si es vol un camp professionalitzat i innovador han de ser precisament aquells llauradors i ramaders que viuen de la seua explotació els que trien els seus representants.

La Unió considera que és de justícia que puguen votar en un futur procés electoral agrari a la Comunitat Valenciana els professionals, aquells que viuen de la seua activitat al camp. “Els metges, arquitectes, periodistes, etc., voten en els seus col·legis professionals i també els electricistes o paletes en els seus centres de treball, per tant resulta lògic que en el camp valencià ho facen aquells que viuen prioritàriament d’això, tal com ja s’ha fet en totes les convocatòries electorals celebrades fins a la data en altres comunitats autònomes i amb independència del partit polític de torn al Govern autonòmic “.

Cal assenyalar que a Catalunya ja s’han realitzat sis convocatòries electorals agràries, a Castella i Lleó quatre i en febrer del pròxim any efectuaran la cinquena, dues a Madrid i una a Extremadura.

No cal oblidar que les Organitzacions Professionals Agràries desenvolupen un important paper en la vertebració social i professional del sector primari i es fa necessari mesurar la representativitat mitjançant unes eleccions democràtiques i establir els mecanismes de relació, interlocució i concertació amb la Generalitat d’aquelles més representatives per debatre i decidir sobre els assumptes relacionats amb l’agricultura com a sector productiu i sobre els interessos del món rural, alhora que debatre les grans orientacions de la política agrària i alimentària des d’una perspectiva integral i amb una visió àmplia de les interrelacions que es produeixen dins el sector agroalimentari i les seues múltiples dimensions econòmiques, polítiques i socioculturals.

La Unió de Llauradors i Ramaders


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.