El regidor de Platges de Cullera afirma que la diputada provincial de Turisme els ha perjudicat

El regidor de Platges de Cullera afirma que la diputada provincial de Turisme els ha perjudicat
  • La suecana Pilar Moncho (Compromís) ha decidit eliminar les ajudes que atorgaven a les banderes blaves i certificació ‘Q’ de qualitat de les platges

El regidor de Platges de l’Ajuntament de Cullera, el socialista Salva Tortajada, ha lamentat hui que el Patronat Provincial de Turisme haja decidit suprimir per a enguany, de manera precipitada i quan els consistoris ja comptaven amb elles, les ajudes als municipis que tenen banderes blaves i la Q de Qualitat.

València Turisme, que dirigix la diputada provincial, la suecana Pilar Moncho (Compromís), ha decidit eliminar eixa línia de subvencions que fins ara atorgava una quantia de 6.000 euros per cada bandera blava i certificació Q de qualitat obtingudes.

Esta ajuda fou ser instaurada en el seu moment per la diputació per a compensar econòmicament l’esforç pressupostari dels ajuntaments de la costa per les despeses en els quals incorren per la millora i manteniment dels serveis i la qualitat de les seues platges.

A partir d’ara, eixes ajudes passaran a atorgar-se en concepte de finançament de programes de dinamització i animació per a tots els públics en temporada baixa, la promoció d’activitats turístiques o la posada en funcionament de productes turístics que vinculen les platges amb altres recursos del municipi.

El criteri que seguirà el patronat a l’hora d’atorgar les quanties econòmiques són els quilòmetres de platja de cada municipi amb un límit de 30.000 euros. Tortajada s’ha mostrat contrari a este canvi, ja que Cullera rebia fins ara 42.000 euros anuals (36.000 per les seues banderes blaves i 6.000 per la Q de Qualitat) i amb els nous paràmetres perdrà 12.000 euros.

L’edil lamenta que s’haja decidit deixar d’ajudar als ajuntaments que realitzen un esforç important per a mantindre en els més alts estàndards de qualitat el principal aparador i atractiu turístic de la província que atrau anualment a milions de visitants.

Açò propicia que “localitats que fins ara no rebien ni un euro perquè no tenen banderes blaves ni la Q es veuran àmpliament beneficiades”, denúncia Tortajada qui considera que esta maniobra de Moncho “respon a un interés polític clar de beneficiar a altres localitats afins com Sueca, que fins ara no rebien ni un euro”.

Per açò, Tortajada considera que el patronat de Turisme “castiga als qui hem fet els deures en matèria de qualitat en les platges i premia als municipis que no han treballat en  eixa línia ignorant que els distintius de qualitat són també un valor important de promoció turística” i ha recordat que “els turistes ens visiten en primer lloc per les platges, com així ho demostren les enquestes que realitzen les Tourist Info i que són la principal font d’ingressos del sector”.

A més, qualifica d’“absurd” que el criteri per a atorgar l’ajuda a la desestacionalització  turística siga els quilòmetres de costa, ja que equipara l’activitat turística de municipis amb gran afluència però amb menys quilòmetres amb la d’uns altres que tenen més línia de costa però són zones de segona residència i no turístiques.

Finalment, el socialista veu “massa sospitós” que s’impose un límit de 30.000 euros perquè al final Cullera i Sueca acabaran rebent la mateixa quantia i és evident que les dos ciutats no poden comparar-se de cap manera en esta matèria.

“Estem a favor que s’incentiven les activitats turístiques fora de temporada però de cap de les maneres podem compartir que es faça a costa de suprimir les ajudes a la qualitat i l’excel·lència en les platges”, adduïx Tortajada, qui ha criticat que les polítiques de Moncho al capdavant del turisme provincial “sempre acaben perjudicant econòmicament a Cullera i beneficiant al seu poble”.

PSPV-PSOE de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.