La Unión Musical de Yátova, vencedora en el Certamen de Música de Cinema de Cullera

La Unión Musical de Yátova, vencedora en el Certamen de Música de Cinema de Cullera
  • L’esdeveniment penja el cartell de no hi ha bitllets i reuneix més de 1.200 assistents

La Unión Musical de Yátova s’ha proclamat vencedora de la VIII edició del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’ – Memorial Rafael Talens Pelló. L’agrupació dirigida per Ángel Crespo García obtingué un total de 435 punts atorgats pel jurat qualificador. Superà àmpliament la segona classificada, la Banda Sinfónica Municipal de Música “Ciudad Atarfe”, dirigida per José Antonio Guerrero González, que fou mereixedora de 402 punts. En tercer lloc, la Asociación Cultural Virgen de la Cabeza de Zújar, al capdavant de la qual se situa Ramón José García Arredondo. Els granadins sumaren 366 punts.

yatova-guanya-bandes-cine-cullera-2017-2

Moment del lliurament dels premis

La cita musical tingué lloc este dissabte en els Jardins del Mercat de Cullera. L’esdeveniment va tornar a suscitar l’interés del públic amb més de 1.200 assistents abarrotant el recinte. De fet, la regidoria d’Activitats Musicals, organitzadora del certamen, va penjar el cartell de no hi ha bitllets i va haver de traure entrades extra a la venda.

«La massiva resposta del públic aferma la continuïtat d’un certamen únic a Espanya i ens servix d’al·licient per a seguir millorant-lo en les pròximes edicions», comenta la regidora delegada d’Activitats Musicals, Sílvia Roca.

De fet, enguany el certamen comptava amb algunes novetats tècniques com ara la projecció en 4K, orientades a millorar l’experiència dels assistents. Açò va millorar la visualització de les projeccions cinematogràfiques a causa d’una major qualitat de les imatges que podien vore’s en pantalla.

La banda guanyadora va interpretar temes de la pel·lícula ‘La isla de las cabezas cortadas’ dirigida per Renny Harlin amb música de John Debnet. També sobre l’escenari va lliurar homenatge a l’insigne compositor cullerenc Rafael Talens amb els acords del popular pasdoble “Paquita y Nieves”.

El jurat qualificador, format per Saül Gómez Soler, Carlos Garcés Fuentelsaz i Ferrer Ferran, personalitats del món de la música, valorà especialment l’execució en la interpretació i la sincronització d’esta amb les imatges de la pel·lícula que al mateix temps es projectaven en la pantalla cinematogràfica que presidia l’escenari.

Prèviament, les tres bandes competidores desfilaren pels carrers de Cullera interpretant diverses peces de Talens, entusiasmant el nombrós públic que no volgué perdre’s l’espectacle.

El concert el va tancar fora de concurs la Banda Jove de la Societat Ateneu Musical de Cullera interpretant temes de les pel·lícules ‘La máscara del zorro’, ‘La vida es bella’ i ‘Los siete magníficos’. La colla dels Pirris va demostrar que la societat musical té el futur més que assegurat.

Els premis els va lliurar Roca a les societats participants, valorats en 4.000, 2.000 i 1.000 euros respectivament a més d’una assignació de 2.000 euros per cada banda participant. Enguany el certamen ha batut rècords de sol·licituds de participació, prova de l’interés que suscita entre les societats musicals de tot el país.

El Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’ és únic a Espanya perquè combina la màgia del cinema amb la interpretació en directe de les bandes sonores, un espectacle que atrau els amants de la pantalla gran i de la música de banda.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.