Actuació d’emergència en la platja del Dosser de Cullera per a frenar l’erosió de l’arenal

Actuació d’emergència en la platja del Dosser de Cullera per a frenar l’erosió de l’arenal
  • Costes aboca 40 camions d’arena per a fer front a l’avanç del mar, que amenaçava el xiringuito i les dunes

La Demarcació de Costes de València ha iniciat una actuació d’urgència en la platja del Dosser per a frenar l’erosió de l’arenal detectada els darrers mesos per la regidoria de Platges de l’Ajuntament de Cullera.

A instàncies del consistori s’abocaran 40 camions d’arena en la zona propera al penya-segat del Far, el tram més afectat per l’avanç de les aigües, ha explicat este matí el regidor delegat de l’àrea, Salva Tortajada, qui ha supervisat en primera persona els treballs.

Al llarg de l’últim any la platja del Dosser ha sigut una de les més afectades pels temporals. Amb el canvi de les dinàmiques del corrent fruit del mal temps ha perdut diversos metres de costa, arribant a perillar les seues dunes i infraestructures com per exemple el xiringuito conegut popularment com ‘La Calita’.

Últimament s’havia observat una pèrdua important d’arenal el que fins i tot havia obligat a protegir el xiringuito amb sacs d’arena per a evitar que l’aigua entrara.

«Només ens adonàrem del problema, traslladàrem l’avís a Costes i iniciàrem les gestions pertinents perquè s’efectuara una actuació d’emergència, ja que temíem que l’erosió anara a més», ha explicat Tortajada.

Donada la gravetat de la situació, Costes ha donat llum verda a l’abocament de l’equivalent a 560 metres cúbics d’arena. Amb esta actuació s’espera que el Dosser guanye de 5 a 7 metres de costa.

Tres milions d’euros en danys
La costa de Cullera s’ha vist assotada per diversos temporals de forta intensitat al llarg de l’últim hivern. Estos episodis han causat danys greus en les infraestructures i en l’entorn. Tortajada ha precisat que solament l’últim temporal de març va deixar pèrdues per valor de tres milions d’euros.

En este sentit, tot i que ha agraït la col·laboració de Costes, considera que encara queden actuacions per executar per a retornar les platges de Cullera a l’estat anterior als temporals.

Concretament, ha assenyalat una zona de la platja del Marenyet on l’arenal ha desaparegut, situació que s’ha donat en anys anteriors davant d’episodis de temporals forts. L’edil ha insistit a la Demarcació en la necessitat d’actuar en esta zona també de manera immediata.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.