Avís taronja per altes temperatures i risc extrem d’incendis forestals

Avís taronja per altes temperatures i risc extrem d’incendis forestals
risc-incendis-forestals-27-juliol-2017

Risc d’incendis forestals

Les temperatures màximes al litoral sud de València podrien arribar 39ºC. És per això que l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat l’alerta taronja des de les 13 fins a les 21 hores d’avui, dijous.

El risc d’incendis forestals, tant a la zona litoral sud com a la majoria de comarques valencianes d’interior és extrem, segons informa coordinació d’emergències de la Generalitat.

La Conselleria de Sanitat ha activat l’alerta per altes temperatures en més de 130 municipis. La previsió per al divendres és que es mantinguen les temperatures en la majoria d’aquests pobles, informen des de l’esmentat departament autonòmic.

S’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a prevenir els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets, han efegit.

Consells d’actuació enfront d’una ona de calor
Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es recomana tenir especial cura amb el sol entre les 12 hores i les 16 hores, així com l’ús freqüent de cremes protectores adequades.

D’altra banda, es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia i no realitzar exercici físic intens, així com utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret.

En la llar, s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol, procure situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta a la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga sigueu; evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, i decantar-se per plats freds fruites i verdures fresques.

RBi

Seguiment i detalls en temps real en MeteoSueca punxant ací.

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.