Almussafes posa fi a les seues festes amb el seu multitudinari Homenatge a la Paella

Almussafes posa fi a les seues festes amb el seu multitudinari Homenatge a la Paella
  • Prop de 5.100 comensals es van reunir en el carrer Major per a disfrutar de l’últim dia de festes entorn al plat valencià per excel·lència

L’olor i el sabor de l’autèntica paella valenciana van tornar a conquistar la principal via urbana d’Almussafes, el carrer Major i el carrer València, en la trenta-huitena edició de l’Homenatge a la Paella, celebrada dissabte passat 22 de juliol.

paella-gegant-almussafes-2017-2Es tracta de l’esdeveniment més multitudinari de tots els desenrotllats durant el llarg i intens període de festes d’esta localitat de la Ribera Baixa, que dedica al voltant de quatre setmanes a la celebració d’activitats musicals, religioses, esportives i gastronòmiques.

Prop de 5.100 persones es van donar cita en la principal artèria del municipi per a compartir una divertida vetlada de convivència i germandat en què els assistents van disfrutar d’un plat de paella valenciana, elaborada en quatre calders gegants proporcionats per l’empresa Galbis, encarregada de cuinar l’arròs.

Entre els comensals del sopar més esperat de tot l’any es trobava l’alcalde d’Almussafes, Toni González, el qual es va mostrar molt content per l’èxit de l’activitat i va valorar positivament el resultat de tot el programa festiu, que es clausurava amb este esdeveniment.

El regidor de festes Andrés López va assegurar que “les festes d’Almussafes són de les millors de la Comunitat Valenciana, tant per la quantitat de dies com per la variada oferta d’activitats que té el programa”. A més va voler recalcar que “la quantitat de nous esdeveniments que s’han inclós en el programa han sigut un èxit que hem de superar el pròxim any”.

A partir de les 21 h., els grups d’amics inscrits fins dimecres passat 12 de juliol en el Centre Cultural, van anar ocupant les taules que l’organització hi havia disposat al llarg del carrer, omplint i donant vida i aroma de paella a la  principal vía del municipi. En caixes de cartó es va repartir la beguda i un xicotet picoteig format per creïlles fregides i cacauets i, després de la paella, es va servir gelat.

Com sol ser habitual, junt amb l’església parroquial es van situar els jubilats i pensionistes. A continuació, es van col·locar les taules corresponents a la corporació municipal, la reina de les festes i el seu tall d’honor, les seues mares i pares, les Clavariesses de la Divina Pastora i els Clavaris de la Divina Aurora, així com les reines dels últiims 50 anys.

En la part central es va situar el públic en general i ja en el carrer València, als voltants de les instal·lacions de la Policia Local, es va disposar la infraestructura per a aquells que van preferir cuinar-se la seua pròpia paella. L’Ajuntament va servir també en estos casos els ingredients i la llenya necessària per a dur a terme tot el procés.

Va ser a partir de les 22 h. quan un xicotet castell de focs artificials va donar per inaugurat l’acte, que es va desenrotllar tal qual estava previst i sense cap incident, la qual cosa va demostrar el civisme amb què els almussafenses celebren les seues festes.

La guinda a la vetlada la va posar l’última discomòbil de les festes, que es va dur a terme en la pista Polivalent, tancant quatre intenses setmanes en què els habitants s’han bolcat organitzant i assistint a les iniciatives plantejades.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.