Projecte europeu per a convertir les podes citrícoles i la palla de l’arròs en aliment animal

Projecte europeu per a convertir les podes citrícoles i la palla de l’arròs en aliment animal
  • La reunió de llançament d’aquesta iniciativa Life ha tingut lloc a València

La Unió de Llauradors participa en un projecte europeu Life, al costat d’altres socis, per a valoritzar residus agrícoles com les podes citrícolas i la palla de l’arròs i convertir-los posteriorment en aliment per als animals amb un preu competitiu.

La reunió de llançament d’aquest projecte Life 16 CCM/ÉS/000088, amb el nom “Climate change mitigation trough an innovative goat feed based on agricultural waste recycling”. LC FEED, ha tingut lloc a València.

El projecte, que compta amb un pressupost total d’1.174.439 € i que està finançat en un 60% per La Unió Europea, té com a objectiu desenvolupar nous mètodes i practiques innovadores per a una valorització efectiva de residus agrícoles com les podes citrícoles i la palla d’arròs, convertint-los en un nou aliment animal competitiu en el mercat. A més, simultàniament, hauria de ser capaç de reduir les emissions de metà en remugants, gas d’efecte hivernacle 23 vegades més perjudicial que el C02.

La Unió és l’entitat sòcia coordinadora del projecte i aquesta primera reunió d’engegada va comptar amb la participació de tots els socis a més d’aquesta Organització Professional Agrària: Ajuntament de València, Ajuntament de la Vall d’Uixó, Universitat Politècnica de València, Airatec S.L., Unión de Productores de Caprino (Uniproca) i la fundació Low Carbón Economy i Area Europa (Itàlia).

La Unió de Llauradors


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.