El PP reclama de la Diputació l’execució de la variant de Favara en la carretera CV-510

El PP reclama de la Diputació l’execució de la variant de Favara en la carretera CV-510
  • “És una actuació clau per a agilitar el tràfic en la zona i millorar la seguretat i qualitat de vida dels veïns de Favara”, afirmen

La sotssecretària d’Organització del Partit Popular de Comunitat Valenciana i portaveu popular en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha anunciat que el PP va a presentar una moció perquè la corporació provincial inicie els treballs i la redacció dels projectes per a executar la variant de Favara en la carretera CV-510.

“És una actuació fonamental per a agilitar la circulació procedent d’Alzira en adreça cap a la N-332 però, especialment, per a eliminar el trànsit de vehicles pesats en el casc urbà i millorar així la seguretat i la qualitat de vida dels veïns de Favara”, ha assenyalat.

Contelles ha recordat que el PP en la Diputació ja inici en 2012 la redacció del projecte bàsic d’aquesta infraestructura i ha exigit a l’actual equip de govern que “es pose a treballar per a respondre al clam social en la comarca i solucionar un punt conflictiu de la xarxa viària provincial”.

En aquest sentit, s’ha referit a les diferències de criteri existents entre el responsable de carreteres en la Diputació, Pablo Seguí, que s’ha mostrat poc inclinat a escometre aquesta actuació i la pròpia vicepresidenta, María José Amigó, partidària d’executar-la.

“Els socis del tetrapartit han de resoldre les seues diferències en privat i no traslladar els seus problemes de partit als ciutadans –ha criticat-. De moment només els interessa per a fer-se la foto allí cada estiu, dir que es farà i oblidar-se d’açò”.

Mari Carmen Contelles s’ha pronunciat en aquests termes durant una roda de premsa que ha oferit a Cullera al costat del diputat autonòmic Víctor Soler i els portaveus del PP en els ajuntaments de Cullera, Manuel López, i Sueca, José Luis Ribera, per a fer balanç dels dos anys de govern en aquestes localitats, així com en la Diputació i la Generalitat.

Sectarisme, caos i paràlisi
Contelles i Soler han coincidit a denunciar “el sectarisme, el caos i la paràlisi en la gestió que han marcat la primera part de la legislatura. Un segell que és comú als governs autonòmic, provincial i locals dels partits liderats per *Ximo Puig i Mónica Oltra”.

La sotssecretària popular ha subratllat que els anomenats ‘governs del canvi’ “només saben imposar, enfrontar i retallar llibertats, i en lloc de rescatar a les persones que ho necessiten s’han dedicat a rescatar als seus”.

En aquest sentit, Víctor Soler ha recordat que actualment “hi ha més de 17.000 persones a l’espera de valoració per a rebre les ajudes a la dependència i s’han deixat d’executar 19 milions d’euros segons les seues pròpies dades d’execució del pressupost 2016, dels quals 18,5 milions corresponen al capítol IV d’ajudes i subvencions”, ha assenyalat.

Així mateix, ha esmentat la “complicada situació que travessen els centres especials d’ocupació, als quals se’ls deu 14 milions d’euros de 2016, o les guarderies, que porten tres mesos sense cobrar, mentre Oltra inverteix en assessors els diners que els falta als discapacitats dels Centres Especials d’Ocupació en salaris”.

“En l’oposició Puig prometia eliminar la figura dels secretaris autonòmics i Oltra deia que limitaria el nombre d’assessors per Conselleria a 2 o 3. No obstant açò, Puig ha augmentat recentment la seua àrea de Presidència amb 300.000 euros més i Oltra amplia assessors fins a 12. A més, han gastat 384 milions a crear fins a 10 agències o “quiosquets” on col·locar als seus”.

Víctor Soler ha posat l’accent principalment en matèria educativa: “Tenen obsessió per acabar amb els concerts educatius, de la mateixa forma que estan fent en Sanitat, i per discriminar i fer xantatge a les famílies amb la llengua en la qual han d’estudiar els seus fills. El seu full de ruta és clar: imposició modele únic i falta de llibertat. No decideixen famílies, decideix Marzà”. En aquest punt, ha posat en relleu les constants garrotades judicials que està rebent el Consell aquests assumptes.

També ha assegurat que el Consell ha donat l’esquena a l’ocupació, la principal demanda dels valencians: “Dels 138 milions del pressupost del *Servef per a 2016 han deixat d’executar 121. Una mostra que no tenen una política d’ocupació definida”.

Compromís del Govern de Mariano Rajoy
D’altra banda, Mari Carmen Contelles ha destacat que enfront d’un Consell “que porta dos anys de vacances i que ha fet del plor permanent la seua única forma de fer política, tenim un Govern a Espanya que sí es preocupa de millorar la vida dels valencians i d’activar aquelles inversions productives que precisen els nostres sectors econòmics”.

Així, ha incidit que el Ministeri de Foment ha invertit en aquest primer any de legislatura 240 milions d’euros per a concloure diferents actuacions, entre elles el tercer fil ferroviari entre Castelló i València, la variant de la Font de la Figuera, diferents enllaços en l’accés sud de Gandia, la glorieta de *Guadasséquies, el nou accés a Xirivella des de la A3 o diferents millores en l’estació del Nord de València i en la línia Sagunt-Teruel-Zaragoza.

En aquest punt, ha posat com a exemple del compromís de l’Executiu central “l’impuls que ha donat a les obres d’execució de la variant de Cullera-Favara en l’A38”.

Finalment, ha ressaltat la injecció d’1.186 milions d’euros realitzada ahir pel Govern i ha demanat a la Generalitat que els destine a polítiques socials. “Mariano Rajoy es va comprometre a millorar el finançament que rep la Comunitat i ho està complint. Ja ha engegat el comitè d’experts que ha de donar forma al nou model de finançament, però a més només en 2017 la Generalitat va a rebre 10.183 milions de l’Estat, mil milions més que en l’exercici anterior”.

“Els retards en els pagaments als col·lectius que més ho necessiten només s’entenen en la falta de voluntat política de Puig i Oltra, perquè compten amb més recursos, però ells prefereixen gastar-los en assessors i en una nova televisió pública, abans que rescatar persones”, ha resolt.

Partit Popular


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.