Els comerciants de la Plaça de Sueca reclamen millores i l’ajuntament proposa un estudi de viabilitat

Els comerciants de la Plaça de Sueca reclamen millores i l’ajuntament proposa un estudi de viabilitat
  • El govern local ha destinat a altres finalitats 70.000 euros pressupostats i ha desmantellat l’espai expositiu i la cuina habilitada al centre per a demostracions i exhibicions culinàries

El col·lectiu de l’Associació de Venedors de la Plaça reclamen del govern municipal de Sueca la climatització de l’edifici del Mercat Municipal i altres millores per promocionar i potenciar l’històric. Així ho manifestaren dimecres passat en una reunió convocada per l’ajuntament i de la que part del contingut es va fer públic mitjançant una nota de premsa municipal.

En la trobada també es va parlar de “la necessitat d’ampliar i millorar l’oferta de productes i activitats i l’horari per potenciar la promoció del comerç de la Plaça”, segons s’expressa al comunicat oficial.

En aquest sentint, el govern local ha desmantellat en els dos primers anys de legislatura l’espai expositiu i la cuina habilitada al centre de l’emblemàtic edifici (1953) per a demostracions i exhibicions culinàries. També han deixat d’obrir els divendres a la vesprada. A més a més, el nou pacte municipal (Compromís i GISPM) van destinar a altres finalitats els 70.000 euros que hi havien en caixa per al mercat central.

Els venedors també consideraren necessària una zona major d’aparcament que millore l’experiència dels clients o ajude a captar-ne de nous, entre d’altres.

En la trobada de dimecres es va “abordar la situació actual d’este comerç emblemàtic del municipi i la necessitat de línies d’ajuda per a la seua millora i dinamització”. La reunió va comptar amb la presència del director general de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, Natxo Costa, l’alcaldessa, Raquel Tamarit i el regidor de Comerç i Mercats, Pau Roselló.

“És essencial escoltar les preocupacions dels comerciants i treballar colze a colze amb ells per tal de conéixer quines són les adequacions i les millores necessàries per a revitalitzar este servei municipal en base a les necessitats de la ciutadania”, apuntaren des del consistori.

Costa, per la seua banda, va explicar als comerciants reunits que existeixen diferents línies de finançament per tal de realitzar un estudi de viabilitat i també per a l’execució de nous projectes. El responsable autonòmic de comerç “va encoratjar-los i va recordar-los, sobretot, la necessitat de creure en les pròpies possibilitats i iniciatives, tot amb el suport, quan calga, de l’administració municipal”, segons s’expressava a la nota de premsa.

El col·lectiu de venedors i representants del govern local s’emplaçaren a una nova trobada “per tal de començar a definir les pròximes accions de cara al plantejament d’un pla de viabilitat”, concloïa el comunicat municipal.

RBi


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.