L’aparcament de camions del polígon industrial d’Almussafes ja és una realitat

L’aparcament de camions del polígon industrial d’Almussafes ja és una realitat
  • L’Ajuntament ha invertit 53.773 euros en aquesta actuació urbanística que solament podran utilitzar els transportistes empadronats

Fa un parell de setmanes l’Ajuntament d’Almussafes va posar en funcionament una de les seues últimes intervencions desenvolupades en el terme municipal en matèria d’urbanisme. Els conductors de vehicles de grans dimensions que estiguen empadronats en la localitat ja disposen d’un espai gratuït en condicions per a estacionar els seus camions i autobusos en el Polígon Industrial Joan Carles I.

El govern municipal ha invertit un total de 53.773,73 euros, IVA inclòs, de fons propis en l’adequació d’una parcel·la situada entre l’Avinguda de la Foia i els carrers Canal de Crespo i Eix E-P-Pi. Fins ara, el solar s’utilitzava com a aparcament improvisat de camions, però l’Ajuntament ha decidit atendre una de les reivindicacions del col·lectiu de transportistes de la localitat i condicionar un espai que permeta un aparcament més ordenat i controlat.

“El projecte en el seu conjunt és el resultat d’atendre les necessitats concretes dels conductors d’Almussafes amb vehicles de grans dimensions, per la qual cosa esperem que a partir d’ara se senten més segurs”, destaca el regidor d’Urbanisme, Andrés López.

El projecte, elaborat per EMC Arquitectura i realitzat per Construccions Copoví, S.L., ha consistit en l’habilitació d’un total de 2.932,93 metres quadrats, el terreny dels quals ha sigut anivellat i tancat mitjançant una tanca delimitadora construïda sobre un muret de blocs de formigó vist, excepte en un dels seus costats, en el qual s’ha col·locat una tanca a força de malla de filferro galvanitzat en previsió d’una possible futura ampliació de l’aparcament. El recinte té capacitat per a l’estacionament de fins a 14 vehicles de grans dimensions, concretament de fins a 3 metres d’ample i 18 metres de longitud.

Tal com consta en la memòria de la intervenció, la zona de maniobra o gir dels camions, que és on es preveu un major desgast del sòl, sobretot en la part de l’entrada, s’han reforçat amb un paviment d’asfalt per a evitar la seua erosió. L’accés, que tan sol està permés per als veïns que han sol·licitat la utilització de l’espai, es realitza a través d’una porta corredissa automàtica situada en l’Avinguda de la Foia. Els usuaris arriben, estacionen els seus cotxes i arrepleguen els vehicles que utilitzen per al seu treball i al final de la jornada laboral realitzen l’intercanvi de nou, és a dir, estacionen els seus camions i autobusos i arrepleguen els seus utilitaris.

L’aparcament també disposa de diversos pals amb focus situats en punts estratègics, presa d’aigua i una línia de llum enterrada en tot el perímetre en previsió d’una futura instal·lació de càmeres de vigilància. D’aquesta forma, el col·lectiu de transportistes almussafenys resol una de les necessitats més demandes, atès que ara els seus vehicles estan més segurs quan són aparcats després de la jornada laboral. Fins ara, estacionaven els seus vehicles en l’esplanada situada enfront del cementeri municipal, però aquesta zona no reunia les característiques més idònies quant a seguretat.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.