Almussafes comença a dissenyar el seu primer Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes

Almussafes comença a dissenyar el seu primer Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes
  • L’Ajuntament li ha encomanat el projecte a la politòloga i agent d’igualtat, María Sánchez Alepuz

«La igualtat de dones i homes i el respecte a la diversitat entre persones ha de ser un principi diferenciador i transversal en les diferents polítiques públiques que impulse el nostre ajuntament durant els pròxims anys i per a aconseguir-ho requerim d’un full de ruta, d’un pla d’acció municipal que comprenga tots els eixos de la igualtat i que s’aplique en la seua totalitat», remarca la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud.

El projecte comptarà amb una intensa fase de participació ciutadana que desenvoluparà un sociòleg especialitzat en participació i igualtat i que comptarà amb la implicació de tot el teixit associatiu del municipi. A més, per a esta primera fase de diagnòstic s’impulsarà una enquesta de gènere per a conèixer el grau de penetració de la igualtat a Almussafes i les fortaleses o febleses que les dones tenen en el municipi.

Una vegada finalitzat el diagnòstic, l’equip impulsor del projecte dissenyarà un pla d’acció on s’arreplegaran desenes d’iniciatives que pivoten al voltant de la conciliació de la vida laboral, familiar i personal, la salut i el benestar de les dones, la perspectiva de gènere en el consistori, l’educació de les nostres filles i fills o l’eradicació de la violència masclista, entre d’altres eixos.

María Sánchez Alepuz, agent d’igualtat en la consultora Equàlitat, Participació i Igualtat, comptarà a més amb un equip multidisciplinari de sociòlogues, politòlogues, agents de desenvolupament local i periodistes.

Per al finançament d’este projecte, el consistori d’Almussafes s’ha sol·licitat una subvenció a l’àrea d’igualtat de la Diputació de València, que en uns mesos publicarà la seua resolució a la convocatòria de projectes en igualtat per a municipis menors de 30.000 habitants. El pressupost global que invertirà l’ajuntament en el pla ascendeix a la quantia de 7.000 euros.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.