Arranca la setmana per a degustar les millors tapes d’Almussafes

Arranca la setmana per a degustar les millors tapes d’Almussafes
  • Deu establiments hostalers ofereixen els seus millors aperitius als veïns fins al pròxim dijous

La VI Ruta de la Tapa d’Almussafes torna amb l’inici de les Festes Patronals avalada pel creixent èxit de les seues cinc edicions anteriors. El Club Gastronòmic “El Putxeret”, organitzador de l’esdeveniment en col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat, ha aconseguit compondre un cartell amb deu establiments hostalers participants, que des d’ahir, 30 de juny, i fins al pròxim dijous 6 de juliol oferiran els seus millors aperitius perquè els clients decidisquen quina de les 40 tapes a concurs aconsegueix alçar-se amb el premi a la millor de la iniciativa.

juny-2017-almussafes-tapes-2Precisament, ahir al matí van inaugurar oficialment aquesta “VI Ruta de la Tapa” en un acte desenvolupat en Días de Vino i Rosas, el restaurant que va cuinar el que segons el jurat especialitzat va ser el millor aperitiu dels quaranta presentats l’any passat. El propietari d’aquest establiment, situat en el carrer Ausiàs March, va aconseguir aquest guardó gràcies a la seua tapa “Cassoleta”, elaborada amb bacallà a l’estil ‘ajoarriero’ de Navarra, i de la que es van servir 324 unitats.

L’alcalde d’Almussafes, Toni González, el regidor de Festes, Andrés López, la Reina de les Festes 2017, María Gil Soldevilla, la seua cort d’honor, la junta directiva del Club Gastronòmic “El Putxeret”, i diversos membres de la corporació municipal, han participat en l’acte i han pogut degustar les quatre tapes que aquest establiment ha presentat per a intentar revalidar el títol aconseguit en 2016.

“Pensem que la ruta de la tapa és el millor preludi per a l’inici de les Festes perquè constitueix una activitat perfecta per a totes les edats i contribueix a reunir als grups d’amics per a anar creant el millor ambient per a aquests dies en els quals són habituals els sopars i els plans conjunts”, ressalta el regidor de Festes, Andrés López.

Per només 2 €, els assistents podran degustar una tapa acompanyada d’una beguda que, sumant solament 40 cèntims, podrà ser un terç de cervesa. I encara que cada establiment podrà allargar l’horari dedicat a servir els aperitius, des de l’organització s’ha fixat que aquest siga, almenys, de 12 a 13:30 h. i de 19 a 21 h.

Al costat de Días de Vino i Rosas, s’han adherit també a aquesta saborosa iniciativa Restaurant Bonaire, Cafeteria Centre Cultural, Destapa’t Bar&Grill, Bar Musical, Bar Els Rogets, Bar Hungría, Cafeteria La Fonte d’Ore, Orxata, gelats i torró Melchor i Forn i pastisseria Rosa. Les seues armes per a vèncer als seus rivals seran els ingredients, el cuinat, la composició del plat, el sabor i el servei oferit.

cartell-festes-almussafes-2017D’aquesta forma, els clients podran degustar aperitius com pipirrana de sardina, quiche de verdura, costella de porc amb salsa barbacoa, muffin de salmó, ‘paniaco’ de pebrot, figatell de cavall, besuc amb soja, rollet de pernil de york, gelat d’orxata i coca de sal amb xipirons, entre un total de 40 tapes.

Bases
Després del parèntesi de l’any passat, edició en la qual fou un jurat el que va decidir la tapa guanyadora, es restableix el funcionament habitual del concurs. Els clients utilitzaran els impresos habilitats especialment per al concurs, on s’aniran col·locant els segells dels establiments cada vegada que es visite un.

Quan el client reunisca almenys sis segells dels deu possibles, podrà efectuar el seu vot a la millor tapa, reflectint en el fullet, que haurà d’introduir-se en les urnes col·locades en cada local, les seues dades personals per a poder localitzar-lo en cas de resultar guanyador del regal que se sortejarà. El 10 de juliol s’arreplegaran les urnes per a realitzar el recompte de vots, que tindrà lloc aqueix mateix dia en la seu del Club Gastronòmic “El Putxeret” en presència d’almenys quatre testimonis externs a l’associació.

El resultat de les votacions es farà públic el dilluns 17 de juliol a les 20 hores en un acte en el qual s’anunciarà la tapa guanyadora i es lliurarà un diploma commemoratiu a cadascun dels establiments participants a més d’una placa commemorativa a la millor tapa del 2017. A més, se sortejarà un val de 50 euros per a gastar en el restaurant guanyador entre tots els impresos de votació presentats pels clients.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.