Detecten i fumiguen un important focus de mosca negra a l’estadi municipal de Sueca

Detecten i fumiguen un important focus de mosca negra a l’estadi municipal de Sueca
  • La conselleria segueix menyspreant l’Ajuntament de Sueca com ho va fer en la passada legislatura

Part de les instal·lacions exteriors de l’Estadi Municipal Antonio Puchades va ser fumigada ahir dijous en detectar-se un important focus de mosca negra. Els treballs van consistir en l’aplicació d’un tractament adulticida contra l’insecte que es refugia en la vegetació de la instal·lació esportiva, segons asseguren des de l’ajuntament a través de la seua pàgina web.

juny-2017-sueca-fumigues-estadi-municipal-2“Tot i que no és l’habitual, esta fase actuarà com a complement del tractament larvari que s’executa des del mes de gener, atés que és ara quan es registra el pic del naixement dels adults simúlids”, afegeixen des del Consistori.

Precisament dijous hi va haver una reunió convocada des de la regidoria de Medi Ambient en la qual també participà el regidor d’Agricultura i president executiu del Consell Agrari, un delegat de l’empresa encarregada del tractament, representants del Consorci de la Ribera i el tècnic municipal de Medi Ambient.

Des de l’empresa apuntaren que el primer tractament aeri, aquell que es considera més adient per la seua efectivitat i que s’haguera hagut d’efectuar en hivern, no ha arribat mai a expenses del vistiplau de Sanitat Ambiental, asseguren des de l’ajuntament. Aquesta situació no és nova i ja es va produir en la passada legislatura. Els representants municipals de Sueca prometeren que “en els pròxims dies comunicaran a Conselleria la voluntat de procedir a la fumigació dels voltants del Riu Xúquer, tal com s’havia pre autoritzat temps enrere en un permís exclusiu al municipi”.

Pel que fa als treballs de control de mosquit tigre, aquests se centren en una doble vessant: d’una banda, es realitzen revisions i tractaments periòdics de tota la xarxa d’embornals del municipi, incloent-hi també les Entitats Locals Menors; i d’altra, es fomenta la prevenció amb l’ajut de diferents xerrades informatives i altres materials divulgatius per a reduir la proliferació d’aquest insecte en propietats privades mitjançant l’adopció de bones pràctiques per part de la ciutadania, que ha d’evitar sobretot els xicotets estancaments d’aigua en l’espai domèstic, apunten des del consistori.

Demanen col·laboració ciutadana

Campillo afirma que els insectes “es crien en un percentatge molt més elevat a les propietats particulars”

La regidora de Medi Ambient, Isabel Jiménez, avançà que es disposaran al vestíbul de l’ajuntament “formularis a dipositar en una urna, mitjançant els quals els veïns podran comunicar al consistori el lloc on s’ha detectat la presència de l’insecte i el seu contacte, per si l’empresa necessita requerir-li una informació més detallada”.

A més a més, el consistori suecà s’ha compromés també a notificar a tots els propietaris particulars, quan arribe a coneixement de l’ajuntament, la detecció d’algun focus en propietats privades, segons afirmen en l’esmentada informació municipal.

Per la seua banda, el titular d’Agricultura, Salvador Campillo, també va apel·lar a la col·laboració ciutadana. “És fonamental per combatre la plaga dels vectors que es crien en un percentatge molt més elevat a les propietats particulars”, va dir. Alhora, el regidor va assegurar que des del Consell Agrari de Sueca s’ha repetit el tractament anual per controlar també la presència del mosquit comú i la rantella en el terme de Sueca.

RBi


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.