Un grup de joves ocupen un graner abandonat de Sueca per a constituir un ateneu popular

Un grup de joves ocupen un graner abandonat de Sueca per a constituir un ateneu popular

Un grup de joves de la comarca va entrar fa uns dies a un graner en desús situat en zona urbana de Sueca. Es troba al carrer Polinyà, al costat de les pistes de patinatge. Ahir mateix feren pública que aquesta ocupació es fa amb la intenció de constituir el centre social denominat Ateneu Popular La Llegona.

juny-2017-la-llegona-sueca-2La policia local del municipi va identificar tres persones que hi participaven, i ja es trobaven a l’interior reparant desperfectes amb la finalitat de què l’edifici torne a ser útil, en aquest cas, per a les persones.

Des de l’assemblea fundacional d’aquest ateneu han elaborat un manifest inicial on argumenten que el projecte naix de la necessitat, davant la mancança d’espais, d’habilitar un centre social autogestionat i participatiu per al poble i la comarca que siga un lloc de confluència de diferents moviments socials i culturals.

“Estem treballant per adequar-lo i ficar-lo a la disposició del poble i de persones i col·lectius reivindicatius”, afirmen. Els integrants de La Llegona van rebre durant la jornada d’ahir gran quantitat de mostres de solidaritat, tan personalment en el nou casal com a través de les xarxes socials.

Els joves argumenten que l’edifici està “en terra de ningú”. Van intentar conéixer el propietari en el Registre de la Propietat sense que hi figure. Possiblement està expropiat des de fa anys per l’administració i ningú recorde fins que hagen d’obrir el carrer.

A la pregunta del perquè volen aquest espai si l’ajuntament ja té el Casal Jove al camí vell de Cullera on poden fer activitats, un dels xicots comentava que allò és un “casal elitista i burgés”.

RBi


Comunicat

L’Ateneu Popular La Llegona naix d’un profund anàlisi de la situació i les problemàtiques del poble de Sueca. Alliberem aquest espai perquè trobem la necessitat d’habilitar un lloc per al poble a plena disposició de tota la comarca.

juny-2017-la-llegona-sueca-3Defenem l’autogestió del projecte a través d’una assemblea participativa, és a dir, que l’espai estiga gestionat per aquells que participen en ell. Aquest projecte pretén ser un lloc de confluència de diferents moviments socials i culturals, de manera que puguem trobar punts en comú per a treballar problemàtiques conjuntament.

A més, volem visibilitzar una problemàtica com la que és l’abandonament d’espais que podrien ser aprofitats per gent que els necessita, fora de les mans d’institucions amb interessos partidistes al darrere. Estem recuperant un espai, treballant per ficar-lo a la disposició del poble, per a que les persones i col·lectius del poble i la comarca puguen fer ús d’ell per a realitzar activitats, finançar els col·lectius que lluiten per causes justes sense ànim de lucre… cal remarcar que els beneficis extrets de l’espai seran per a l’autogestió de col·lectius o del mateix espai, mai podran ser utilitzats per al lucre personal.

A “La Llegona” se seguiran els principis d’autogestió, feminisme, no-discriminació per raça, gènere o sexualitat i, per últim, l’assemblearisme. No tolerarem cap actitud o llenguatge masclista, som conscients de la necessitat d’empoderar-nos com a dones i cooperar junts per fer front a la pressió social a la qual estem sotmeses dia a dia. Ens formarem i convidem a la participació a col·lectius feministes per a que participen de l’espai i ens ajuden a fer-lo un lloc més segur.

De la mateixa manera, no es permetran actitud racistes, ni de discriminació als col·lectius més invisibilitzats (LGTB+). També tindrem en compte els problemes que trobem a la nostra comarca respecte al medi ambient.

Periòdicament, realitzarem activitats on se tractaran diferents problemàtiques de lanostra comarca on tot aquell qui vulga podrà assistir lliurement. Des de debats i xerrades, fins a projeccions i xicotets concerts. Tot sempre, tenint en compte i respectant el veïnal del qual formem part.

En resum, tenim com a objectius: tindre un espai gestionat pel poble i per al poble, lliure de totes les opressius i al marge d’institucions administratives; creant així un teixit popular fent present les problemàtiques del poble i coneixent les dels nostres veïns i veïnes per intentar solucionar-nos-els mútuament, construint un front veïnal cohesionat.

Ateneu Popular La Llegona


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.