El Consell triplica el cànon que haurà de pagar el Club Nàutic de Cullera

El Consell triplica el cànon que haurà de pagar el Club Nàutic de Cullera
  • El cànon que paga passa de 18.572 euros anuals a 64.993 euros i el club lamenta que serà impossible realitzar inversions per a millorar les instal·lacions

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Mobilitat va dictar una resolució la setmana passada per la qual augmenta en més del triple el cànon que pagava fins ara el Club Nàutic de Cullera per estar situat en el riu Xúquer.

juny-2017-club-nautic-2Fins ara el club pagava un cànon anual de 18.572 euros, però la resolució emesa la setmana passada dictamina que l’entitat haurà d’abonar a partir d’ara 64.993 euros, més del triple del que es pagava. A més, s’escurcen terminis i, a partir d’ara, l’autorització administrativa que concedeix la conselleria es renovarà cada 3 mesos, sent prorrogable fins a un màxim de 3 anys. Mentre que, anteriorment, es renovava anualment fins a un màxim de 3 anys.

Des del Club Nàutic de Cullera es mostren en total disconformitat amb aquesta resolució, ja que augmenta el preu i escurça els terminis de temps, amb el que impossibilita fer qualsevol reforma per a millorar les instal·lacions nàutiques. “Et deixa poc marge per a fer coses perquè, si cal estar contínuament renovant l’autorització, en qualsevol moment ens la poden llevar”, expliquen des del club.

I açò, en una ciutat tan turística com Cullera, té molta importància, ja que l’oferta nàutica ha de ser un pilar clau de l’oferta turística i d’oci de la ciutat, segons consideren des del nàutic. A més, el club organitza més de deu regates a l’any a les quals també acudeixen embarcacions d’altres ciutats. De fet, recentment es va celebrar la tradicional Ruta del Gramantol, entre Cullera i Formentera i que enguany ha sigut campionat autonòmic de regates d’altura.

Taxació incorrecta
Per a triplicar el cànon, la conselleria s’ha basat en una taxació que es va realitzar en 2014 i que valora les instal·lacions del club en 1,2 milions d’euros. Però des del club asseguren que aquesta taxació no s’ha realitzat de forma correcta perquè, en 40 anys d’història que té l’entitat nàutica, les instal·lacions no han tingut cap reforma d’envergadura, amb el que el seu valor és molt menor.

El Club Nàutic de Cullera es mostra en total desacord amb aquesta resolució i ha anunciat que, amb tota probabilitat, presentarà un recurs de reposició. “Açò condemna a les instal·lacions del club a estar en precari”, asseguren des de l’entitat.

I és que, des de fa temps, el club està reclamant que se li concedisca una concessió per a 30 anys, que és el temps màxim que permet la llei. D’aquesta forma, es podrien millorar aspectes com els pantalans i les instal·lacions elèctriques, entre altres coses.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.