Homenatge del Moto Club de Sueca a l’històric pilot César Gracia

Homenatge del Moto Club de Sueca a l’històric pilot César Gracia

César Gracia (barri del Carme, València, 1939) ha rebut avui a Sueca l’homenatge del moto club de local i de pilots de diverses generació. Mig centenar de persones s’ha aplegat al circuit urbà del polígon industrial per a presenciar les curses d’exhibició on s’ha tornat a veure antigues Derbi, Ossa, Bultaco, Rieju que competiren entre els anys 60 i 90 del segle passat.

Entre els pilots que han participat es trobaven el veteraníssim Eduardo Granell (valència), Francisco Román (Almansa), Vicente Llinares Percal (Sueca), Ximo Gat Alós (l’Alcúdia), Miguel Muñoz Macaper (Beniopa) i el jove de 14 anys Álex Perez (Sueca), entre altres.

César Gracia Samper fou pilot de motociclisme de velocitat valencià que destacà en competicions estatals durant les dècades de 1950 i 1960. Fou considerat un dels millors de la seua època, tot i que el seu palmarés no li fa justícia i només una certa mala sort impedí que aconseguís més títols de campió.

Cesarín, con se’l coneixia en els seus temps de destacat esportista Debutà guanyant-ne un que s’anul·là i en perdé quatre que tenia pràcticament assegurats, a banda d’haver estat el millor en cilindrades menudes (com fins fa poc els 50 cc) quan no es disputaven campionats estatals o internacionals.

Es va mantindre en les marques Ducson i Montesa quan podria haver canviat a marques més fiables en aquell moment com Derbi i Bultaco que donaven. També va fitxar per Lube quan la marca estava a punt d’enfonsar-se i desaprofità l’oportunitat que li brindà Ossa, cedint-li el lloc a Santi Herrero.

Per tot això, va haver de conformar-se amb un Campionat d’Espanya i cinc subcampionats, més un subcampionat d’Europa, entre altres resultats destacats.

RBi


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.