Especial de Catalunya Ràdio sobre Joan Fuster des de la casa on va viure l’escriptor

Especial de Catalunya Ràdio sobre Joan Fuster des de la casa on va viure l’escriptor

El programa El matí de Catalunya Ràdio, que presenta Mònica Terribas, s’emetrà demà dilluns des de l’Espai Joan Fuster, coincidint amb el 25é aniversari de la mort de l’intel·lectual de Sueca. L’emissió està prevista a partir de les 7:00 hores.

A les 08:30 duran a terme passejada radiofònica pel centre cultural amb Francesc Pérez Moragon, amic personal de l’assagista i assessor extraordinari de l’ajuntament suecà a la instal·lació ubicada als números 8 i 10 del carrer de sant Josep.

Després hi haurà una xerrada amb Vicent Marzà, conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana; Santi Vila, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Fanny Tur, nova consellera de Cultura del Govern Balear.

En acabant, i al voltant de les 10, Borja Penalba, Mireia Vives, Andreu Valor i Berta Íñiguez interpretaran la cançó Criatura dolcíssima, poema de Fuster que en el seu dia va musicar Lluís Llach.

Acte seguit tractaran la qüestió del llegat de l’escriptor amb el suecà Antoni Furió, catedràtic d’Història Medieval a la Universitat de València i responsable de l’edició de les obres completes i la correspondència de Joan Fuster; Carme Gregori, professora de Literatura Catalana contemporània per la Universitat de València i especialista en l’obra fusteriana; Salvador Ortells, director de l’espai cultural; i Maria Isona, coordinadora de Reconstruint Fuster.

Per a les 10:42 està prevista l’actuació d’Aspencat que interpretaran la cançó Música naix de la ràbia; i el grup El Diluvi farà el mateix amb Deixa’m que et conte. Per a les 11:15 han programat una nova tertúlia al voltant de la música al País Valencià. Participaran Mireia Vives, cantant; Kiku Tur, cantant d’Aspencat; Andreu Ferrer, baixista d’El Diluvi; i Panxo, cantant de Zoo.

El programa es tancarà amb una entrevista a Empar Marco, directora general Corporació Valenciana de Mitjans Audiovisuals i l’actuació musical del grup Zoo que interpretaran la cançó Correfoc.

Aquelles persones que estiguen interessades a assistir-hi com a públic, cal que reserven plaça al correu electrònic info@museujoanfuster.org, indicant nom, cognoms i telèfon de contacte, atés que l’aforament serà limitat, segons han informat des de l’Ajuntament de Sueca. El programa serà obert al públic a partir de les 8:00 hores i per accedir-hi caldrà acreditar-se amb el DNI, han agefit.

Joan Fuster i Ortells (Sueca, 23 de novembre de 1922) va morir a sa casa del número 10 del carrer de sant Josep el 21 de juny de 1992. El domicili on va treballar i viure l’autor de Nosaltres, els valencians, fou un punt de trobada i referència de persones del món de la cultura i la política. L’habitatge fou comprat en el seu dia per la Generalitat Valenciana. L’ajuntament va adquirir la casa modernista del costat amb la finalitat d’unir els immobles per a crear l’espai cultural que enguany s’ha obert al públic.

RBi

Fotografia de l’arxiu fotogràfic de Joan Fuster

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.