La mobilització general per la neteja d’entorns naturals també es farà al parc de l’Albufera

  • L’Associació Muntanyeta dels Sants-Agró encapçala la iniciativa des de Sueca

juny-2017-cartell-projecte-liberaL’acumulació de residus en entorns naturals és alarmant. Per desgràcia, es tracta d’un fet tan generalitzat que fins i tot té nom: littering [de l’anglès litter, brossa o fem]. Una qüestió que té un fort impacte en la conservació del nostre planeta.

L’abandó massiu de deixalles deixa clara la necessitat d’elevar la consciència ciutadana. Hem de passar de el “no el coixes, és brossa” a el “no ho tires, és brossa”. Un primer pas cap a un urgent canvi de model on tots els residus es consideren i es convertisquen en recursos per a generar alguna cosa nou i útil. Cal alliberar la naturalesa de brossa per a construir un futur lliure de deixalles.

Conscients d’aquest problema, SEO/BirdlLife, en aliança amb Ecoembes, ha llançat la campanya ‘1m2 per la naturalesa’, la primera neteja col·laborativa de brossa nacional d’espais naturals. A dia d’avui, aquesta iniciativa es desenvoluparà en 99 punts de gran valor ecològic de 38 províncies de tota Espanya, com a Cap de Gata (Almeria), Parc Natural Garrotxes do Eume (la Corunya), Parc Dunar de Matalascañas (Huelva), Parc Nacional de Monfragüe (Càceres), Parc Natural de s’Albufera des Grau, (Menorca), Parc Rural de Anaga (Santa Cruz de Tenerife), Parc Nacional de Serra Nevada (Granada), Parc Natural de l’Albufera (València) o el Parc Nacional de la Serra de Guadarrama (Madrid).

Aquestes batudes, que tindran lloc dissabte que ve, 17 de juny, cerquen conscienciar a la societat des de la participació. Per a açò, s’emplaça a la ciutadania a mobilitzar-se per a netejar el que ningú hauria d’haver embrutat. En definitiva, alliberar la naturalesa de brossa.

Els punts de trobada per a la zona de Sueca serà a les 9 delmatí al Consum d’el Perelló i també a les 9 a la Plaça de l’Ajuntament de Sueca des d’on eixiran en bicicleta fins al lloc acordat amb els organitzadors.

Els organitzadors diuen que és convenient inscriure’s i en fer-ho cal indicar on aneu a acodir. Per a qui ixca des de la Plaça de l’Ajuntamet amb la bicicleta envieu un correu electrònic a l’Associació Muntanyeta dels Sants-Agró de Sueca indicant que aneu a anar amb ells. A l’activitat de Sueca hi col·labora l’ajuntament.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.