Cullera crea una zona per a la pràctica del cal·listènia i projecta un skatepark

Cullera crea una zona per a la pràctica del  cal·listènia i projecta un skatepark
  • El govern vol convertir la segona fase del parc urbà de Sant Antoni en una gran àrea dedicada a la cultura urbana

L’Ajuntament de Cullera aposta decididament per crear una gran zona a l’aire lliure de cultura urbana. L’alcalde del municipi, Jordi Mayor, ha avançat hui que el govern local ja treballa en un projecte que té per objecte convertir la segona fase del parc de Sant Antoni en una àrea dedicada a l”street workout’ i l’art urbà.

Esta és una de les reiterades peticions que rep el consistori per part d’una part important del col·lectiu juvenil del municipi, que fins i tot té una associació creada per al foment d’esta filosofia de vida.

«La idea és acabar el parc», avança Mayor, una zona verda el desenvolupament de la qual porta anys en punt mort, «i que l’espai restant es dedique a un skatepark i a la pràctica de l’art urbà amb un mur per a fer grafitis, entre altres instal·lacions».  L’emplaçament és «ideal», considera, tant per als veïns de Cullera com per als turistes per la seua proximitat a la platja.

Per a començar, ja s’ha instal·lat una zona per a la pràctica del cal·listènia en la part consolidada del parc. La nova infraestructura era una de les demandes del col·lectiu juvenil, que reiteradament havia demanat al consistori un espai per a desenvolupar esta modalitat esportiva molt en voga.

La regidoria de Serveis Exteriors que dirigix Salva Tortajada ha sigut l’encarregada de disposar l’estructura, que ja està oberta al públic de forma gratuïta per als usuaris que desitgen exercitar-se.

Molts seguidors
El cal·listènia compta amb molts seguidors a Cullera. «Ens havien demanat en reiterades ocasions una zona on poder practicar-la i només hem pogut s’ha atés la petició», destaca l’edil. És un sistema d’exercicis físics que s’executen amb el mateix pes corporal; se centra en els moviments de grups musculars més que en la potència i l’esforç. La paraula prové del grec kallos (bellesa) i sthenos (fortalesa). L’objectiu és l’adquisició de gràcia i bellesa en l’exercici.

Cullera ha creat en els dos últims anys diverses zones d’exercici a l’aire lliure en els seus parcs per a fomentar un estil de vida sana i saludable

També és recomanable per a fer treballar el diafragma en les pràctiques de cant líric. A més, és una disciplina d’entrenament que amb el pas del temps està guanyant molta popularitat en el món del fitness.

Cullera ha creat en els dos últims anys diverses zones d’exercici a l’aire lliure en els seus parcs per a fomentar un estil de vida sana i saludable, recalca Tortajada, qui apunta que són molts els ciutadans de totes les edats que fan ús d’estos aparells.

Amb esta nova instal·lació, el conegut popularment com a parc dels ànecs aferma la seua condició de «joia de la corona» de les instal·lacions verdes del municipi, en paraules de Tortajada, qui ha assenyalat que el nou govern municipal està bolcant tots els seus esforços a recuperar un el major parc urbà del municipi que durant anys havia quedat en l’oblit. No en va, l’any passat va ser objecte d’una remodelació completa que li ha retornat l’esplendor.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.