Emili Piera presenta ‘La inteligencia a sus pies’, una selecció periodística de J.V. Aleixandre

Emili Piera presenta ‘La inteligencia a sus pies’, una selecció periodística de J.V. Aleixandre
  • Els articles i les cròniques de periodisme esportiu i polític d’Aleixandre han estat seleccionats pel periodista de Sueca, director de la col·lecció ‘Papers de Premsa’

Aquest dimecres, 14 de juny, a les 19:00 hores, la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, presenta en la Fundació Bancaixa la novetat editorial La inteligencia a sus pies, un recull de les millors cròniques i articles del periodista esportiu valencià José Vicente Aleixandre.

La presentació anirà a càrrec d’Emili Piera, autor de la selecció d’articles, del pròleg i de les notes del llibre, així com director de la col·lecció a la qual pertany el llibre, Paper de Premsa.

A més, l’acte comptarà amb la presència de Cayetano Ros, redactor cap d’esports de Levante-EMV; del periodista i company d’Aleixandre en la redacció d’esports de Canal 9, Paco Lloret; i de la germana del periodista, Amparo Aleixandre. Tant el llibre com la mateixa presentació pretén ser un homenatge a un dels periodistes més reconeguts de la professió a València.

Ironia, agudesa i passió pel València CF
La inteligencia a sus piesés una selecció de les més destacades cròniques esportives del periodista José Vicente Aleixandre, les quals son una prova de la seua perícia periodística i del seu marcat estil, ple d’ironia, talent i agudesa.

La lectura del llibre permet endinsar-se en el món d’Aleixandre, on destaquen la seua professió, el futbol i el València CF com les seues grans passions, però on també es pot trobar una mirada crítica, àcida i analítica, amb l’esport com excusa, cap a la societat.

Com ha escrit Piera en la introducció del llibre, «Aleixandre és fidel a la seua condició de ‘xoto’, als seus mites fundacionals —no es va cansar de reclamar una vegada i una altra un carrer a València per a Tonico Puchades—, a la novel·la d’iniciació que varen ser els mundials del 70 a Mèxic i del 74 a Alemanya, a les victòries que va lligar i deslligar Mario Kempes (pitxitxi dues temporades), a la saviesa de Di Stéfano dins i fora dels camps, a l’enlluernador joc de l’Ajax (i del Barça) de Cruyff, al jogo bonito dels brasilerios, al joc aferrat dels italians (ferotges fins a la fi) i a la sincrònica i eficaç selecció alemanya, amb Bechenbauer o després d’ell. Al formidable cap de Luis Aragonés, a la grandesa de Maradona o de Penev o de qualsevol altre jugador que fos mestre amb la pilota i amb la canviant sort de la nit plenament gaudida». Aquest fou, doncs, l’univers futbolístic d’Aleixandre.

José Vicente Aleixandre (El Palmar, 1950-2015), llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, va construir una llarga i consolidada carrera professional com a periodista esportiu, tant en premsa escrita, com a la ràdio i la televisió. Cap d’esports de Levante-EMV i de Canal 9, a més va col·laborar amb altres mitjans de comunicació com El País, Avui, la Cadena SER o la Cartelera Turia.

Diputació de València

Fotografia de J.V.Aleixandre de García Poveda

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.