Almussafes inaugura una mostra retrospectiva que presenta la localitat des de l’aire

Almussafes inaugura una mostra retrospectiva que presenta la localitat des de l’aire
  • L’exposici贸, que es va obrir el passat divendres 9, romandr脿 disponible per al p煤blic fins al pr貌xim divendres 23 de juny

El passat divendres 9 de juny a les 20 hores, la regidora de Cultura, Teresa Iborra, y la responsable de l鈥橝rxiu Municipal, Vicenta Pilar Raga, inauguraren en la recepci贸 del Centre Cultural d’Almussafes l’exposici贸 鈥淎lmussafes vist des de dalt鈥, una mostra retrospectiva organitzada pel consistori a trav茅s del seu Arxiu Municipal amb motiu del Dia Internacional dels Arxius que realitza un rep脿s per la recent hist貌ria de la localitat a trav茅s de fotografies, cartografies, fotogrames i ortofotogrametries que ens descobreixen Almussafes des d’una perspectiva totalment nova per a gran part dels ve茂ns.

Els visitants que durant el cap de setmana, s鈥檋an acostat a les diferents localitzacions de la mostra, han pogut comprovar l’evoluci贸 urban铆stica experimentada per la localitat des de 1879, any en el qual estan datats els documents m茅s antics recollits en l’exposici贸, i fins a pr脿cticament l’actualitat.

En total, es tracta de 105 elements recopilats en diferents fons, com el de l’Ajuntament, l’Institut Cartogr脿fic Valenci脿, la Diputaci贸 de Val猫ncia i el Centre Cartogr脿fic de l’Ex猫rcit, alguns d’ells totalment in猫dits fins ara.

Malgrat que el gruix del material est脿 exposat en el hall del citat edifici p煤blic, la Regidoria de Cultura, en el seu afany d’acostar als ciutadans la hist貌ria del municipi, ha decidit anar m茅s enll脿 i col路locar algunes de les imatges en l’exterior d’altres infraestructures, concretament la Llar dels Jubilats, el Pavell贸 Poliesportiu i el Mercat Municipal.

Segons la regidora de Cultura, Teresa Iborra, 鈥渁mb a莽貌 el que pretenem 茅s que un major nombre de almussafenys coneguen l’exposici贸 i es percaten de l’evoluci贸 de la localitat a tots els nivells, urban铆stic, econ貌mic, cultural i social鈥.

Per a completar la commemoraci贸 d’aquest Dia Internacional dels Arxius, que es va dur a terme aqueix mateix divendres 9 de juny afavorida per la UNESCO per a promoure la defensa dels fons documentals, l’Ajuntament d’Almussafes va organitzar una nova vetlada emmarcada en la iniciativa 鈥淣its amb la cultura鈥, que en aquest cas es va centrar a homenatjar a les dones de la Generaci贸 del 27 a trav茅s d’un recital de m煤sica a c脿rrec de la cantautora Luc铆a S贸cam.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.