Els suecans de Maduixa Teatre són distingits amb dos Premis Max

Els suecans de Maduixa Teatre són distingits amb dos Premis Max
  • En 2015 van ser reconeguts com a millor espectacle infantil i familiar pel muntatge ‘Dot’

Millor espectacle de carrer i millor composició musical per a espectacle escènic són els dos premis Max de les Arts Escèniques amb els quals torna a ser reconeguda la tasca de la companyia suecana Maduixa Teatre.

La d’anit va ser la primera ocasió en què es reconeixien les arts escèniques de carrer. I el guardó va anar a parar a les mans dels suecans pel seu espectacle ‘Mulïer’. La composició musical del mateix muntatge, obra de Damián Sánchez, també va ser destacada pel jurat.

Després d’una calorosa abraçada a la seua mare, a l’alcaldessa de Sueca i als companys que seien junt amb ell, Joan Santacreu, el director de Maduixa Teatre, va recollir el guardó acompanyat per una representació nombrosa de la gent i els actors i actrius de la companyia.

En el seu discurs, el jove va destacar la importància del guardó per ser la primera vegada que s’ha comptat amb esta categoria en estos premis d’àmbit estatal.

”El carrer és el major escenari del món” va reivindicar Santacreu. El jove director va fer un agraïment exprés a tot el seu equip i va voler compartir el guardó amb la seua família i amb totes les companyies que es dediquen al teatre de carrer. També va voler dedicar-lo molt especialment a totes les dones que lluiten dia a dia per la seua llibertat, en una gala en la qual es va reivindicar el paper de la dona en la societat.

Mulïer, una oda a la dona
Mulïer és un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines. Amb este muntatge, busquen investigar els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions.

Les dones són el seu punt de partida. L’espectacle naix de la necessitat d’explorar la identitat femenina a través del joc corporal, tot posant l’accent en la imatge, la poètica visual i la narració per tal d’arribar a la sensibilitat de l’espectador.

El muntatge és defineix com un autèntic homenatge a totes les dones que durant segles i segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement pels carrers i places de la nostra societat.

Una delegació suecana, encapçalada per l’alcaldessa, Raquel Tamarit, va assistir-hi al Palau de les Arts Reina Sofia de València per fer costat a la companyia. També hi van estar el regidor de Cultura, Vicent Baldoví, i una representació del personal municipal del departament de Cultura. A més a més, entre el públic nombrós també es van reconéixer les cares d’altres suecans reconeguts, com ara la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho; el director de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos, o el diputat al Congrés, Joan Baldoví.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.