El PP de Cullera assegura que la fira funcionà sense llicència d’obertura

El PP de Cullera assegura que la fira funcionà sense llicència d’obertura

Des del Partit Popular de Cullera denunciem la “irresponsabilitat” de l’equip de govern. Les atraccions de la fira instal·lada el passat mes d’abril junt a la plaça Andres Piles van estar obertes al públic sense disposar de la preceptiva llicència.

Cal traslladar al Alcade Jordi Mayor que tota responsabilitat derivaria en el nostre Ajuntament. És molt greu que hagen utilitzat les atraccions firals tant xiquets de tots les edats com a adults sense estar estes sense disposar del pertinent permís de funcionament.

A més cal ressaltar la molt poca responsabilitat qué han tingut en este assumpte, després de convocar una roda de premsa de presentació de la programació de les Festes Majors 2017 celebrades el passat mes d’abril i on es va donar a conèixer a més que es repartien dues entrades gratuïtes als alumnes de Primària de la nostra ciutat, concretament a 1.265 escolars, sobretot sabent que no es complien les mesures de seguretat.

La associació de firers va demanar la llicència d’obertura d’instal·lació temporal, eventual i desmuntable i tenia per objectiu el període comprès entre el 31 de març al 2 de maig. En demanar la llicència d’activitat, que és competència de l’Ajuntament, esta no es va donar ja que faltava documentació, en este cas documentació molt important que és la presentació de certificats individuals de cada activitat de la  instal·lació eléctrica en baixa tensió per a una instal·lació especifica subscrit per empresa autoritzada i amb segell de Registre a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana. Butlletí que certifica que les instal·lacions elèctriques compleixen.

El pitjor de tot és que s’ha consetit que les atraccions presentaren butlletins d’altres fires estant instal·lades en altres emplaçaments i fins i tot d’altres anys, qüestió que ens sorprèn i molt ja que en l’últim ple celebrat al mes maig, el mateix Regidor, el Sr. Armengot, que signa la resolució donant per acabat el procediment, reconeix que coneixia que els firers no havien portat a l’Ajuntament la documentacón que corresponia.

El passat mes de juliol de l’any passat ja vam criticar que la fira va estar 26 dies en funcionament tenint informes desfavorables dels tècnics municipals dient el següent, “Les instal·lacions elèctriques no tenen seguretat, i les seues condicions de muntatge incompleixen la normativa per aquest tipus d’instal·lacions, de manera que s’està generant un cert risc per als usuaris de la fira i els propis actuants de la mateixa”, “No s’ha aportat certificat final d’instal·lació amb visat col·legial”,”Els inflables pateixen de defectes en l’ancoratge”. I com diu en la seua conclusió el tècnic municipal “tot i que s’ha exposat anteriorment, el recinte firal està implantat i desenvolupant la seua activitat diàriament”.

Partit Popular de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.