La nova seu d’AFACU de Cullera permetrà millorar l’atenció als malalts d’alzhèimer

La nova seu d’AFACU de Cullera permetrà millorar l’atenció als malalts d’alzhèimer
  • L’associació es trasllada a un local millor al carrer del Riu gràcies a l’increment de la subvenció municipal

Després de nou anys d’existència l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzhèimer i altres Demències de Cullera (AFACU) compta des d’ahir amb una seu fixa. L’entitat va inaugurar ahir per la vesprada el seu nou local, una vella aspiració després d’haver ocupat diversos espais de manera provisional.

maig-2017-cullera-inauguracio-local-afacu-2Les noves instal·lacions permetran millorar l’atenció als usuaris i, a més a més, possibilitaran l’ampliació dels serveis en un futur pròxim, segons han apuntat des d’AFACU. Fins ara, havien ocupat un espai cedit per l’Ajuntament de Cullera en el Centre Cultural del Raval i prèviament l’antic Consell de la Dona.

«Era primordial tindre un espai fixe i ampli per tal d’avançar en les teràpies i oferir noves atencions», ha assenyalat el president d’AFACU, Juan Giménez. El local està ubicat en el carrer del Riu número 19 i és una planta baixa diàfana que dóna molt de joc a l’hora de dividir-la en diferents espais.

«Ara podrem treballar millor i fer més efectives les teràpies atenent els diferents graus de necessitat que tenen els nostres usuaris», afirma Giménez. AFACU presta serveis d’arteràpia, musicoteràpia i atenció personalitzada als familiars.

La instal·lació en la nova seu ha estat possible gràcies a l’increment de la subvenció municipal que passa de 4.000 a 14.000 euros, ha subratllat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, qui ha estat el responsable d’inaugurar-la juntament amb la usuària amb més antiguitat del centre.

Per la seua banda, la regidora de Serveis Socials, Francesca Ortiz, ha valorat la funció  d’AFACU pel que fa a l’atenció a les persones amb alzhèimer i altres demències així com a les seues famílies. «Amb els recursos públics municipals seria impossible fer el paper que exercix l’associació per la qual cosa la millora del finançament d’AFACU era una obligació per al Govern municipal», ha afirmat.

A l’acte inaugural també hi ha assistit el president de la Federació Valenciana d’Associacions de Familiars de Malalts d’Azlhèimer, Emilio Marmaneu, així com nombrosos representants de la societat local.

Actualment, AFACU compta amb un total de quinze usuaris que assistixen a l’Aula Respir i atén altres 5 a domicili que ja no poden eixir de casa. L’entitat complix un paper fonamental en la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per l’alzhèimer i dels seus familiars.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.